El Pi reclama al Govern un pla d’actuació en matèria sanitària i sociosanitària davant un possible rebrot de la COVID-19

La formació ha sol·licitat la compareixença urgent del director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut de les Illes Balears, Manuel Palomino.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat una Proposició No de Llei per via d’urgència que insta el Govern de les Illes Balears a elaborar, en un termini màxim de dos mesos i amb la col·laboració dels agents socials (col·legis professionals, sindicats i associacions) i polítics,​ un pla d’actuació en matèria sanitària i sociosanitària davant un possible rebrot de la COVID-19 a la pròxima tardor. La formació considera que aquesta imprescindible planificació hauria d’incloure tot un seguit de previsions òptimes en relació amb els recursos humans i materials necessaris i el manteniment o la modificació dels protocols existents actualment, entre altres qüestions.

Si bé és cert que encara no disposam de la informació suficient sobre el coronavirus per poder assegurar que es comportarà de forma estacional, experts de diferents països sostenen que és poc probable que la pandèmia de la COVID-19 acabi aquest estiu i, malauradament, pronostiquen que durarà fins a l’any qui ve. A més, la tardor és un període en el qual augmenten les infeccions respiratòries. Segons la portaveu d’El Pi al Parlament de les Illes Balears, Lina Pons, “és vital aprendre de l’experiència viscuda durant aquests mesos passats i procurar​ no cometre els mateixos errors“.

Per altra banda, el Grup Parlamentari El Pi ha sol·licitat la​ compareixença urgent del director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut de les Illes Balears, el Sr. Manuel Palomino Chacón, per informar de forma detallada sobre la gestió duta a terme durant l’emergència sanitària generada per l’expansió del coronavirus. Així com, també, per exposar totes aquelles mesures previstes per part de la Direcció de Gestió i Pressupostos a curt i mitjà termini per reforçar l’IB-Salut, especialment l’Atenció Primària.

La crisi sanitària provocada per la propagació de la COVID-19 ha tensat el sistema sanitari balear d’una manera extraordinària, augmentant dràsticament la demanda de recursos, tant materials com humans, i trasbalsant considerablement els seus pressuposts. “Aquesta situació inesperada se suma al fet que, el passat 14 de novembre del 2019, la Sindicatura de Comptes detectà que el Servei de Salut de Balears sobrepassà el seu límit de despesa en prop de 200 milions d’euros”, recorda Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: