El Pi reclama al Parlament que rebutgi qualsevol harmonització fiscal impulsada per l’Estat

La formació ha presentat una iniciativa on també demana un nou sistema de finançament que augmenti la capacitat de les Comunitats Autònomes.

 

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha reclamat impulsar un nou sistema de finançament de les comunitats autònomes que suposi un augment de la seva autonomia i un increment de la seva capacitat normativa fiscal. La formació ha presentat una iniciativa parlamentària on també rebutja qualsevol modificació que minvi l’autonomia financera i en concret l’harmonització impulsada per l’Estat.

 

El diputat de la formació, Josep Melià, ha deixat clar que “el Parlament de les Illes Balears hauria d’adoptar una postura clara i defensar un increment, o com a mínim, el manteniment de les actuals capacitats de decisió autonòmica sobre els imposts cedits.” Melià ha puntualitzat que “s’hauria d’impugnar davant el Tribunal Constitucional o els tribunals ordinaris qualsevol pèrdua d’autonomia financera de les Illes Balears que es pogués aprovar pel govern de l’estat.”

 

En aquest sentit, el diputat d’El Pi ha comentat que “la corresponsabilitat fiscal passa perquè les CCAA tinguin un paper i un marge ample de decisió. No és acceptable que quan una política fiscal d’una autonomia no agrada al govern de l’Estat això dugui a pervertir el sistema i introduir una harmonització que és incongruent amb el model d’estat autonòmic.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: