El Pi reclama el reforçament de les unitats d’assistència psicològica de l’IB-Salut davant la crisi de la COVID-19

La formació vol que es garanteixi el servei gratuït d’atenció psicològica específic per atendre les necessitats dels professionals sanitaris després de l’actual emergència.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat una Proposició No de Llei per via d’urgència que insta la Conselleria de Salut a reforçar les unitats d’assistència psicològica de l’IB-Salut durant i, sobretot, després de la tensió sanitària generada per l’expansió de la COVID-19 per tal de cobrir les necessitats dels col·lectius més afectats (des del personal sanitari a persones amb patologies mentals prèvies, passant pels familiars de les víctimes de la COVID-19 i/o persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social, entre d’altres).

El confinament obligatori de la majoria de la població i l’aturada de totes aquelles activitats no essencials han provocat, i seguiran provocant, per una banda, greus conseqüències econòmiques i socials sense precedents i, per una altra banda, una sèrie d’efectes psicològics als ciutadans; que van des de la incertesa a l’angoixa, passant per la por al contagi o a perdre la feina, la frustració de no poder acomiadar se dignament de les persones estimades que aquests dies moren a causa de la COVID-19 i/o l’estrès.

La portaveu parlamentària d’El Pi, Lina Pons, recorda que, en aquest sentit, per exemple, “el nombre de cridades que ha rebut el Telèfon de l’Esperança a Balears s’ha duplicat des del començament de la crisi del coronavirus, segons confirmà el seu portaveu Lino Salas”. “Moltes d’aquestes sensacions tindran una continuïtat més enllà del final del confinament. Per aquest motiu, el Govern de les Illes Balears ha de treballar per pal·liar o minimitzar aquests efectes psicològics mentre perduri en el temps la crisi sanitària, econòmica i social a la nostra terra”, sol·licita Pons.

Així mateix, la iniciativa d’El Pi demanda, també, que la Conselleria de Salut garanteixi la continuïtat del servei gratuït d’atenció psicològica específic per atendre les necessitats de tots els professionals sanitaris durant però, sobretot, després de l’actual emergència sanitària. La diputada Lina Pons valora positivament la mesura del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears que posa a disposició dels seus col·legiats un servei gratuït de telesuport psicològic directe, presencial o per videotrucada. No obstant això, Pons considera fonamental que l’executiu d’Armengol asseguri i reforci aquest servei més enllà de la fi de l’emergència sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: