El Pi reclama els mateixos drets per a tots els col·lectius de caçadors

El Consell s’ha compromès a es estudiar una proposta de modificació de la normativa que permeti que la taxa sobre llicències de caça no faci distincions ni provoqui desigualtats entre el col·lectiu de caçadors.

 

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS aconsegueix el suport del Consell de Mallorca per instar al Departament de Desenvolupament Local i Caça a treballar per estudiar una proposta de modificació de la normativa que permeti que la taxa sobre llicències de caça no faci distincions ni provoqui desigualtats entre el col·lectiu de caçadors.

 

La portaveu d’El Pi a la institució insular, Xisca Mora, ha declarat que “és lògic i respectable que es pugui ajudar als caçadors federats quan participen en una competició esportiva, ara bé, que paguin la meitat per la seva llicència quan cacen com un caçador social resulta una clara desigualtat i una discriminació”.

 

Així mateix, a iniciativa d’El Pi el ple també ha aprovat reconèixer la importància i tradició arrelada de la caça social i tradicional a Mallorca, i instar al Departament de Desenvolupament Local i Caça a continuar fent feina perquè, tal com preveu la normativa, tots els caçadors siguin tractats en condicions d’igualtat. “A les Illes Balears les entitats de caça social reclamen tenir els mateixos drets i deures que tenen altres col·lectius de caça, com la caça esportiva, que reben doblers de la Conselleria d’Esports i subvencions del Consell per a la caça esportiva i de competició”, ha assenyalat Mora.

 

Amb tot, Mora ha criticat les votacions en contra del pacte de Govern amb relació a una subvenció anual per a l’Associació Balear d’Entitats de Caça i l’exempció o bonificació de la taxa per la llicència de caça de caràcter social per a aquells caçadors amb dificultats econòmiques. “No entenem per què no han donat suport a aquests punts, que, per una banda, pretén ajudar tècnicament a les societats i associacions de caçadors per al desenvolupament de projectes com la millora dels hàbitats o recuperació d’espècies cinegètiques, i, per altra banda, estar al costat d’aquells caçadors que econòmicament necessiten una ajuda per a pagar la seva respectiva taxa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: