El Pi reclama la suspensió de la subhasta de Son Busquets

El grup parlamentari d’El Pi ha presentat una PNL que insta l’Estat a suspendre una subhasta que posa en perill la construcció de més de 800 habitatges públics.

17 de juliol de 2019

El Grup Parlamentari d’El Pi ha presentat una Proposició no de llei que insta el Govern de l’Estat a suspendre la subhasta dels terrenys de l’antic quarter militar de Son Busquets a Palma.

Segons el diputat Josep Melià, aquesta decisió del Ministeri de Defensa “posa en perill l’anunciada construcció a la zona de 831 habitatges públics i és un canvi injustificat de postura respecte a la intenció expressada, fa només 9 mesos, de col·laborar amb el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma per proporcionar habitatges assequibles”.

El Pi considera que les intencions de Defensa afavoreixen l’especulació i dificulta enormement un projecte d’habitatges públics reclamat unànimement per tota la societat. El Ministeri de Defensa ha d’aturar el procés de privatització de Son Busquets i cedir el solar a un preu just a l’Ajuntament de Palma per donar compliment als acords entre ambdues administracions de dedicar la seva superfície a la construcció d’habitatge de titularitat pública digne i assequible.

Melià ha recordat que, fa 4 mesos, “El Pi ja va expressar en el Parlament la seva preocupació pel fet que des de setembre de 2018, quan el Govern va fer pública una reunió amb Defensa per reactivar el projecte d’HPO signat pel Ministeri i l’Ajuntament, no s’havia avançat gens en la resolució de l’acord”.

Una vegada més, “el Govern de l’Estat se’n riu de les necessitats dels ciutadans d’aquestes illes i mostra la seva insensibilitat davant un dels principals problemes d’aquesta comunitat com és la dificultat d’accés a un habitatge. Ens demanam també si el Govern de les Illes tenia coneixement de les intencions de Defensa abans que ahir es fessin públiques”.

La PNL presentada per El Pi també insta el Govern de l’Estat perquè arribi a un acord amb el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma per cedir els terrenys de Son Busquets per fer-hi habitatges públics i equipaments. A més, vol que el Govern balear realitzi els canvis necessaris perquè als terrenys de Son Busquets no s’hi pugui implantar cap gran superfície comercial “pels efectes devastador que això podria tenir sobre el petit i mitja comerç de Palma i de Mallorca”.​ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: