El Pi reclama l’ampliació del Parc Natural de Ponent o de Cala Figuera

La formació ha sol·licitat que s’inclogui dins el futur Parc Natural finques properes a la serra de Na Burguesa, com Son Quint o Bunyolí.

EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat una iniciativa al Parlament per reclamar al Govern de les Illes Balears que analitzi i estudiï la inclusió de la totalitat o la major part de grans finques de la serra de Na Burguesa, com Son Quint o Bunyolí dins el futur Parc Natural de Ponent o de Cala Figuera.

El diputat d’El Pi, Josep Melià, ha explicat que “aquest parc tendrà una posició estratègica molt rellevant, ja que serà dels més pròxims a la zona més densament poblada de les Illes Balears i disminuirà la pressió d’un espai sensible com  la Serra de Tramuntana”. Així mateix, també ha afegit que “considerem molt positiu que les finques de Son Quint i Bunyolí siguin adquirides pels poders públics com a part d’un gran pulmó verd i una àrea recreativa de primera categoria de la conurbació urbana de Palma i Calvià, d’innegable valor estratègic tant des d’un punt de vista territorial com ambiental”.

En aquests moments la Conselleria de Medi Ambient té en cartera la creació de l’anomenat Parc Natural de Ponent o de Cala Figuera. L’Ajuntament de Calvià ha fet una proposta d’àmbit d’aquest futur Parc amb una àrea de 7,81 km².

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: