El Pi reclama que els territoris siguin els responsables de distribuir i gestionar els ajuts

El president de la formació, Antoni Amengual, a través de l’eurodiputada, Izaskun Bilbao, ha demanat a Europa eines per evitar la saturació turística.

 

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha reclamat avui després de l’aprovació aquest matí del Reial Decret Llei sobre ajuts a PIMES i autònoms que siguin els territoris els responsables de distribuir-les i gestionar-les.  El president de la formació, Antoni Amengual, ha deixat clar que “no han d’excloure a cap sector, s’han de poder ampliar a les empreses que ho necessitin perquè també puguin pagar els seus deutes que han generat a la Seguretat Social.” “No han de ser unes ajuts” ,ha apuntat Amengual, “que discriminin a ningú”.

 

El president d’El Pi també ha explicat que a través de l’eurodiputada, Izaskun Bilbao, han demanat a Europa que es desenvolupin eines que puguin preveure la saturació de les destinacions turístiques. Tant Amengual com Bilbao consideren que s’ha d’avançar en la sostenibilitat i la transformació del sector. Precisament l’eurodiputada del PNV, socis a Europa amb El Pi i Coalición Canaria, ha incorporat esmenes a un informe en el qual l’eurocambra es posiciona sobre un pla de la Comissió Europea per rellançar el sector turístic. Entre aquestes destaca l’exigència de proves PCR per sortir i entrar de les illes i evitar quarantenes o la progressió de corredors segurs com els que propiciarà el certificat verd europeu.

 

D’altra banda, l’eurodiputada ha dit que s’ha d’incrementar l’intercanvi de bones pràctiques i integrar a les autoritats regionals en els processos de decisió sobre política turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: