El Pi reclama que es creï una comissió per redactar una nova proposta de finançament que acabi amb l’espoli fiscal

La formació defensarà demà una moció on demana que el grup de treball estigui format per representants del Consell i del Parlament i s’avanci cap al concert econòmic.

El Pi al CIM reclama que es creï una comissió per redactar una nova proposta de finançament que acabi amb l’espoli fiscal que pateix les Balears. La formació defensarà demà al plenari una moció on demana que en aquesta estigui formada per representants del Consell i del Parlament i que es consensuï una proposta per avançar cap al concert ecònomic.

La portaveu d’El Pi al CIM, Xisca Mora, ha explicat que “s’ha de començar a posar fil a l’agulla perquè el govern Balear pugui recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els impostos i equiparar els ingressos als del concert econòmic.” Segons Mora, “no podem seguir d’aquesta manera, en vint anys hem passat a ser els més rics d’Espanya a poder  estar per sota de la mitjana”.

En aquest sentit, Mora ha recordat que “és un escàndol que cada any enviem més de  4.000 milions d’euros mar enllà que no tornen”. La formació també exigirà durant el plenari que es demani a l’Estat  que es facin publiques les balances fiscals. La portaveu ha dit que aquesta proposta es presentarà a tots els municipis on El Pi té representació municipal.

D’altra banda, una de les altres iniciatives que es debatrà és la petició que en el termini màxim de 15 dies s’agilitzin les actuacions necessàries per elaborar els plecs per a la licitació de la implantació del gas natural a Mallorca i perquè les obres de canalització a tots els pobles de Mallorca s’iniciïn a partir de l’any 2020. Una moció , ha apuntat, Mora que ja es va aprovar per iniciativa d’El Pi “la passada legislatura però que ha quedat en no res perquè no es va duu a terme cap actuació.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: