El Pi reclama solucions eficients contra l’augment de l’intrusisme a Balears

La formació insta al Govern a elaborar de forma immediata un pla de xoc per la present temporada turística coordinant la feina de tots els inspectors de les diferents administracions i la dels cossos i forces de seguretat de l’estat.

 

El president del PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Tolo Gili, la presidenta del Pi Eivissa, Lucía Ribas, el portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià, i el regidor d’El Pi i primer tinent de batle de Sant Antoni, Joan Torres, han reclamat mesures urgents contra l’augment de l’intrusisme a Eivissa i a les Illes Balears.

 

La formació ha registrat una proposició no de llei al Parlament per instar al Govern Central i el Govern de les Illes Balears a impulsar una reforma del Codi Penal amb relació a l’intrusisme i altres pràctiques fraudulentes.

 

La iniciativa també insta al Govern de les Illes Balears a modificar la llei de protecció de persones consumidores i usuàries de les Balears, o a aprovar una llei específica per tal d’introduir una regulació general per combatre l’intrusisme en la producció de productes i serveis i així garantir que els productes i serveis contractats pels consumidors reuneixen totes les garanties exigibles.

 

Així mateix, la formació, proposa atorgar a un dels directors generals de l’executiu competències ordenadores i coordinadores en la lluita contra l’intrusisme, tot millorant la informació pels consumidors, empresaris i facilitant la denúncia d’aquestes pràctiques i el seguiment de l’actuació administrativa de resposta i càstig.

 

El president de la formació, Tolo Gili, ha afirmat que, “l’intrusisme és una xacra que roba el pa als nostres emprenedors i que posa en risc la població autòctona i els visitants que consumeix els seus serveis o aliments”. El president del partit insisteix que, “Cal reactivar un pla de xoc per salvar les illes de l’intrusisme durant el 2022, però també calen solucions a llarg termini i funcionaris dedicats a combatre aquesta xacra quotidiana”.

 

La presidenta d’El-PI Eivissa, Lucía Ribas, ha expressat la seva disconformitat amb l’apatia de les formacions polítiques nacionals davant un problema creixent i preocupant a Eivissa i a totes les illes. “El Codi Penal actual no condemna amb prou duresa aquestes pràctiques il·legals i de competència deslleial amb l’agreujant que suposa a regions turístiques com són les Illes Balears”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: