El Pi reclama un nou model de finançament que transiti cap al concert econòmic

La formació considera que la proposta del nou sistema de finançament no recull el principi d’ordinalitat ni té en compte la població flotant.

 

El portaveu d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha catalogat d’insatisfactòria la proposta de model de finançament remesa pel Ministeri d’Hisenda a les comunitats autònomes.

 

El portaveu ha declarat que El Pi defensa que el model que s’hauria d’aplicar a les Illes Balears és el concert econòmic, “un model on recaptaríem tots els impostos que es generarien i donaríem una part a l’estat per les despeses comunes”.

 

Així mateix, Melià ha assegurat que amb el nou sistema proposat per l’Estat “no acabam de veure clar que reculli el principi d’ordinalitat, que per nosaltres és un element fonamental i estructural de qualsevol nou sistema de finançament”.

 

Segons el diputat, “el nou sistema no té en compte la població flotant, un element molt important per les Illes Balears atesa la seva activitat turística, ni afronta uns dels grans reptes d’aquesta societat com és la sobrepoblació que requereix el seu finançament corresponent.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: