El Pi recolza a Brussel·les que s’exigeixin tests obligatoris en origen als turistes que arribin a Balears

L’eurodiputada de la coalició CEUS, Izaskun Bilbao, ha deixat clar que aquesta proposta s’inclogui en les normes comunes de la Unió Europea.

 

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha recolzat avui a Brussel·les que s’exigeixin tests obligatoris en origen als turistes que arribin a Balears i que garanteixin que estan lliures de la COVID. L’eurodiputada, Izaskun Bilbao, ha defensat que aquesta exigència s’inclogui en les normes comunes que està dictant la Unió Europea per harmonitzar les restriccions que afecten els desplaçaments durant la pandèmia. Bilbao també ha apostat perquè els fons del pla de recuperació puguin recolzar a les indústries turístiques que inverteixin en sostenibilitat.

 

El Pi forma part de la coalició CEUS juntament amb EAJPNV i Coalición Canaria entre d’altres. La coalició ha efectuat aquesta aportació al debat d’un informe on s’aporta la visió del Parlament Europeu per definir una estratègia en matèria de turisme sostenible. L’eurodiputada, Izaskun Bilbao (EAJPNV), treballa habitualment les seves propostes amb els seus socis de les illes tenint en compte el pes que tenen dins el sector.

 

En aquest sentit, l’eurodiputada de la coalició CEUS ha plantejat aquesta proposta en el marc d’una intervenció en la qual ha defensat actuacions a curt, a mitjà i a llarg termini. La proposta de fer obligatòries en origen les proves PCR es justifica, segons Izaskun Bilbao, “per la diferència epidemiològica que existeix entre llocs d’origen dels turistes i el destí als que viatgen” el que fa “imprescindible que hi hagi proves PCR obligatòries en origen per col·laborar en l’esforç que han fet moltes regions turístiques per combatre la pandèmia”.

Per la seva banda, el president d’El Pi, Antoni Amengual, ha explicat que “ els tests PCR contribuiran a mantenir l’actual situació de les regions de destí, hi haurà més seguretat als viatgers i als treballadors del sector i contribuiran al manteniment de l’activitat i a evitar que, a la seva tornada, els viatgers es vegin obligats a superar qualsevol classe de restricció de la mobilitat vinculada al seu viatge.”

Amengual de la mateixa manera que la portaveu de la formació al Parlament, Lina Pons, ha apuntat que “la nostra formació té veu a Europa i veient que a ca nostra no fan cas de les nostres propostes, ho reivindiquem a altres institucions per trobar solucions als problemes de les Balears.” Segons Pons, “ no liderem res i això s’ha d’acabar, Balears necessita fer sentir les seves reivindicacions.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: