El Pi sol·licita la compareixença del vicepresident Yllanes per explicar l’estratègia del Govern davant la proliferació dels salons de joc i cases d’apostes

La formació reclama la regulació de la presència de publicitat de jocs i apostes en espais i mitjans públics i l’enduriment de les limitacions d’ubicació.

 

El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears ha enregistrat avui matí una sol·licitud de compareixença- per via d’urgència- del vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, perquè expliqui el Decret 42/2019 pel qual s’aprova el Reglament de salons de joc a la comunitat autònoma de les Illes Balears i perquè informi correctament de l’estratègia del Govern per capgirar l’actual situació en relació amb l’increment de la ludopatia a la nostra Comunitat i la proliferació de les cases d’apostes i salons de joc. Així ho ha explicat la diputada d’El Pi, Lina Pons, durant una roda de premsa al Parlament de les Illes Balears.

El nombre de ludòpates que demanen ajuda a Balears s’ha duplicat en només un any. Mentre que a l’any 2017 126 persones foren ateses per les unitats de conductes addictives de Salut Pública, l’any 2018, foren 281, el que suposa un increment del 120%. Pons ha lamentat una “certa improvisació” del Govern en aquesta matèria i l’ha instat a ser “més ambiciós i valent”.

El Grup Parlamentari El Pi mostra la seva preocupació pel que fa a tres aspectes claus del Decret 42/2019. En primer lloc, en relació amb l’activitat publicitària de patrocini i de promoció, la formació critica que l’absència de publicitat sobre jocs i apostes als espais i mitjans públics quedi en mans del criteri discrecional del Govern de torn. Per aquest motiu, considera que aquest fet hauria de quedar recollida en l’esmentat Decret.

Un altre aspecte que desperta els dubtes d’El Pi és per què s’ha fixat en 100 metres la distància mínima entre la instal·lació d’un saló de joc i els centres que imparteixen ensenyament a les persones menors d’edat, zones de lleure infantil i centres permanents d’atenció a aquest col·lectiu. La formació ha recordat els 300 metres fixats a la normativa d’Extremadura o els 500 metres a la de Múrcia. Finalment, pel que a l’article 25 del Decret 42/2019 sobre el servei de control i admissió, Pons ha destacat que no es determina com s’ha de fer exactament aquest control, exigible des del passat 18 de novembre. “El Pi reclama mesures concretes i urgents i vol conèixer quines seran les conselleries implicades en aquesta lluita. És fonamental normativitzar la no presència de publicitat de jocs i apostes als espais i mitjans públics i apostem per endurir les limitacions d’ubicació”, ha subratllat Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: