El pla de participació ciutadana s’obre a les entitats del municipi en el taller que es farà dissabte dia 18

Des de fa alguns mesos els representants de diferents associacions, els tècnics municipals i els representants polítics de l’Ajuntament feim feina en el nou Pla de participació ciutadana de Manacor i “ara ha arribat el moment d’obrir-lo a debat entre les diferents entitats del municipi que estan convocades aquest dissabte, dia 18 de novembre a partir de les 10.30 h, a l’Espai Na Camel·la”, ha explicat la regidora de Cultura, Turisme i Participació Ciutadana, Antònia Llodrà.

“Més endavant convocarem a tallers i a diferents activitats els veïnats i veïnades a nivell particular perquè puguin conèixer el Pla”, afegí Llodrà.

Durant el Taller de Participació Ciutadana de dissabte els representants de les associacions i els tècnics municipals que hi assistesquin coneixeran tot el que s’ha fet fins ara per desenvolupar el Pla de participació ciutadana, la metodologia i l’estat actual. Els assistents podran debatre i reflexionar a l’entorn de la feina feta i, a més, participaran en la proposta consensuada d’actuacions del Pla director. “L’objectiu final que tenim és fomentar la participació en la vida municipal de les entitats i persones del municipi de Manacor, crec que com a Ajuntament que som hem de tenir mètodes per saber si realment feim coses que donen resposta a les necessitats dels ciutadans”, ha comentat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació del taller.
I és que el nou Pla de participació ciutadana pretén convertir-se en “una eina de planificació estratègica de l’Ajuntament per dissenyar, juntament amb la ciutadania, un model de governança proper i capaç de promoure polítiques participatives, la implicació ciutadana i el foment de l’associacionisme”, ha afegit la regidora Antònia Llodrà.

“Escoltar, deliberar i construir millores juntament amb la ciutadania sobre aquelles qüestions que són de competència municipal serà el nostre objectiu i per això hem obert la porta als pressuposts participatius com a pla pilot a partir del 2018”, ha explicat Antònia Llodrà des de la delegació de Participació Ciutadana. “El 2018 seran les entitats les encarregades de decidir en quins projectes s’inverteix la partida pressupostària de participació ciutadana i les entitats estaran assessorades per tècnics i juristes que tendran en compte el marc competencial, jurídic i econòmic i destriaran els projectes que siguin viables dels que siguin impossibles de materialitzar des de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: