El pregó de Jaume Rigo, els moretons, els gegants i s’Alicorn enceten les festes de Sant Domingo que duraran fins dia 19 de maig

Els moretons i en Picolin sortiran avui, divendres dia 17, i tornaran a ballar dissabte dia 18.
La bandera de l’Associació de Veïnats de les barriades del Convent, el Centre, el Tren i s’Antigor dalt del campanar del convent i les banderes a les cases de les barriades, els coets o el renou de festa indiquen que han començat les festes que tenen com a símbol els Moretons, els gegants i s’Alicorn.


El claustre de Sant Vicenç Ferrer, com cada any, ha estat l’escenari que els veïnats i veïnades d’aquestes barriades han triat per donar el sus oficial a les festes.
Enguany l’encarregat de pronunciar el pregó de les festes de Sant Domingo ha estat el responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo. Una persona que, a més està implicada en l’Associació de Confraries i en els recuperats Macers de Manacor. “Una cosa que puc dir amb orgull és que d’ençà que vaig néixer som veïnat del Centre, i des que faig feina, la faig també a les barriades del Convent i del Centre. I aquests carrers i aquests veïnats formen una part molt important de la meva vida”, va reconèixer el pregoner just en començar el seu discurs. Abans d’ell l’Inspector de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda, va presentar el pregoner i en va desgranar la seva trajectòria professional i la seva passió per la investigació del patrimoni manacorí.
Veïnats actius

El pregoner Jaume Rigo també va parlar de les persones i les entitats i agrupacions que a Manacor “dediquen part del seu temps als altres i a la col·lectivitat”. Així el discurs de Rigo va recordar “els voluntaris que acompanyen els malalts, als que ajuden als més necessitats, confraries, patronats, entitats culturals, educatives i de tota casta perquè “Manacor és un poble de col·lectius, amb una gran quantitat d’associacions que vertebren el batec d’aquests carrers i aquestes cases”, destacà.

L’inici de les festes també va comptar amb la participació de la Banda Infantil del Conservatori de Manacor, que va oferir un concert abans que els Moretons ballassin per darrera vegada la nit de dimecres. Després del pregó la batlessa de Manacor, Catalina Riera, va voler desitjar unes bones festes als assistents i va destacar que “cada barriada de la ciutat manté una idiosincràsia i un caràcter que encara avui podem reconèixer i que és un element viu del nostre patrimoni”. A més, “les barriades sou els guardians d’alguns dels tresors més importants que conservam a Manacor, com els Moretons, els gegants o s’Alicorn, que són símbols d’aquestes barriades i també símbols de tots els manacorins i manacorines”, afegí la batlessa.

Però el sus a les festes de Sant Domingo va comptar amb més sorpreses. El president de l’Associació de Veïnats del Convent, Antoni Oliver, va anunciar que els Moretons, a més d’incorporar dos joves mestres, enguany estrenen les noves faldilles dels seus vestits i també estrenen les corones, que s’han restaurat. Per això durant la nit inaugural de les festes els nous joves mestres dels Moretons varen rebre la seva insígnia de mans dels mestres més antics. I precisament els Moretons varen ser els encarregats de tancar l’acte amb els seus balls.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: