El primer “click” de les illes és Manacorí

Manacor ha estrenat aquest 11 de febrer el projecte Click amb un grup de joves del territori.

Aquest febrer es va iniciar un nou projecte a Manacor: el projecte “Click Manacor”. Un espai per a joves de 14 a 17 anys amb ganes de descobrir, conèixer i millorar les seves capacitats, potenciar-les en grup i millorar la seva autoestima i xarxa social.

A través d’activitats grupals programades per ells i elles es treballen de manera transversal aspectes com la igualtat, el canvi climàtic, les inquietuds pròpies de la seva edat: relacions de parella, família, sexualitat, etc. És també un espai d’oci i reunió que cerca facilitar la posada en marxa d’iniciatives que motivin i activin d’una manera positiva i saludable. Així mateix, es compta amb un espai individual per abordar dubtes sobre orientació acadèmica i prelaboral.

La primera sessió de coneixement del grup i establiment de normes i primera activitat va comptar amb cinc participants i s’espera que de mica en mica es pugui comptar amb més joves.

Actualment, les Illes són la comunitat amb la taxa més elevada d’abandonament escolar, amb un 27%. A banda de la situació de vulnerabilitat que travessen molts joves i les seves famílies, l’adolescència és una etapa complicada i plena de dubtes. Sovint els demanem que siguin persones adultes, però no els donem les eines de participació i autonomia per ser-ho.

Al Click, el jovent és el protagonista, decideix i es fa responsable del seu futur. Oferint recursos i eines perquè aconsegueixin els seus objectius, poder identificar el seu millor recorregut formatiu, laboral i personal adaptat al seu potencial.

L’Ajuntament de Manacor i, en concret, l’Àrea de Polítiques Transversals ha cedit un espai per dur a terme l’activitat i donar-los totes les facilitats materials per tal d’iniciar aquest projecte tant il·lusionant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: