El proper 8 d’abril comença la 4a edició del Festival internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca

L’església de Sant Francesc d’Inca es convertirà un any més en el punt de trobada pels amants de l’orgue durant el mes d’abril ja que coincidint, com cada any, amb el diumenge de l’àngel, el pròxim 8 d’abril es durà terme el primer dels concerts amb motiu del ja consolidat Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca que s’allargaran per espai de 4 setmanes consecutives.

Cal recordar que a passades edicions d’aquest festival hi han passat artistes de gran renom internacional com Liudmila Matsyura (Rússia), Ignace Michiels (Bèlgica), Alessandro Bianchi (Itàlia), David Cassan (França),
Willibald Guggenmos (Suïssa), Matteo Venturini (Itàlia)… que converteixen Inca durant 4 setmanes en el lloc de referència en la música d’orgue.

Aquest festival és organitzat pel col·legi Beat Ramon Llull d’Inca (PP. Franciscans, TOR) en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca sota la direcció artística de Bartomeu Manresa, organista de la Parròquia de Santa Creu de Palma i del Convent de Sant Francesc d’Inca. Així mateix es compta també amb el patrocini de diverses
empreses de la ciutat.

Per a la present edició les dates dels concerts programats són les següents:
• Diumenge, 8 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Johann Vexo (França), organista a la Catedral de
Notre Dame de París i de la Catedral de Nancy.
• Diumenge, 15 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Daniele Dori (Itàlia), organista titular de la Catedral de Florència
• Diumenge, 22 d’abril de 2018. Concert a càrrec d’Arnau Reynés (Mallorca), organista titular de la
Basílica de Sant Francesc de Palma
• Diumenge, 29 d’abril de 2018. Concert a càrrec de Francisco Javier López (Espanya), organista titular de la Catedral d’Àvila.

Tots els concerts són a les 20h i l’entrada és gratuïta. Així mateix, com a les passades edicions, es comptarà amb una pantalla que mitjançant circuït tancat de TV permetrà veure l’organista durant la seva interpretació.

Els programes presentats permetran realitzar un recorregut per la música d’orgue des del renaixement fins a la contemporània a on no hi manquen autors més que coneguts com J.S.Bach, D. Butxtehude, W.A.Mozart, A. Guilmant, L. Boëllmann o el mallorquí P. Antoni Martorell, entre altres.

L’orgue de Sant Francesc és un instrument construït a l’any 2002 pel prestigiós orguener alemany afincat a Catalunya, Gerhard Grenzing.

 

Per a més informació:
Bartomeu Manresa, director artístic Col·legi Beat Ramon LLull
bartomeumanresa@gmail.com centre@beatramonllull.org

 

Podeu consultar el programa clicant aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: