El pròxim 19 d’octubre comença la 5a edició del Festival Internacional d’Orgue de Sant Francesc d’Inca

El pròxim dissabte 19 d’octubre a les 18:30 a l’església de Sant Francesc d’Inca es dona inici a la V edició del Festival Internacional d’orgue, un esdeveniment musical de gran importància no només per a Inca, sinó també per a tota la comarca i Mallorca en general.

Per al ja consolidat festival, han passat gairebé una vintena d’organistes de 6 nacionalitats diferents durant les passades edicions, tots ells de gran renom i rellevància internacional.

Aquest esdeveniment és organitzat conjuntament entre el Col·legi Beat Ramon Llull d’Inca (PP. Franciscans, TOR), l’Ajuntament i el Conservatori Municipal Professional de música d’Inca i compta amb el suport de diverses empreses i associacions de la ciutat.

Amb el festival es vol continuar posant el valor l’orgue del convent de Sant Francesc, un instrument de nova planta, construït l’any 2002 pel prestigiós orguener alemany Gerhard Grenzing, el qual a partir d’aquest curs s’utilitzarà també per part del conservatori d’Inca per a la realització de les classes de l’especialitzat d’orgue del grau professional.

Segons comenta Bartomeu Manresa, director artístic del festival i professor d’orgue al Conservatori Municipal Professional de música d’Inca, enguany el festival presenta algunes novetats ja que s’han canviat les dates i el festival no es farà després de Pasqua com fins ara sinó que, per tal de donar-li major visibilitat de cara al públic, es farà coincidir amb les tres fires d’Inca prèvies al Dijous Bo. Amb una clara intenció didàctica i pedagògica de l’orgue, tots els concerts seran projectats en pantalla gegant, fet que permetrà al públic visualitzar amb tot detall la interpretació de les distintes obres i admirar la complexitat en el maneig d’aquest instrument.

Per a l’edició d’enguany es comptarà amb tres organistes de reconegut prestigi com son: el francès Domenico Severin, organista de la Catedral de Meaux amb qui s’obrirà el festival el pròxim dissabte 19 d’octubre; el valencià Pablo Márquez, organista de la catedral de València el qual actuarà el dissabte 26 d’octubre; i l’italià Matteo Golizio, organista de la Basílica de Sant Francesc de Paula a Paola qui tancarà la 5a edició d’aquest festival el dissabte 2 de novembre. Tots els concerts seran a les 18:30.

La regidora de cultura, Alice Weber, destaca que és una sort per a Inca comptar amb un festival d’aquesta categoria perquè “és una porta oberta al món des de la nostra ciutat”.

Podeu accedir al programa sencer i detallat del Festival picant aquí.

V Festival orgue (programa)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: