El pròxim ponent dels dilluns de l’Obra, Joan Mir i Obrador, ens parlarà sobre la idea d’Europa

El professor Joan Mir, convidat per l’Obra Cultural Balear, participarà en la pròxima edició del dilluns de l’Obra amb la conferència titulada La idea d’Europa, la qual tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) dilluns que ve, dia 18 de desembre, a les 20.00 h.El conferenciant ens presentarà la diversitat d’Europa, derivada de la seva particular geografia i del respecte a la pròpia història, com un dels valors definidors del vell continent. Una Europa que, tot sigui dit, ha vist néixer totes les grans ideologies, com ara el comunisme, el socialisme, el liberalisme…

El nacionalisme és, però, segons en Mir, el sentiment que més expressions polítiques ha generat. En són una clara mostra els nous nacionalismes, els populismes o el Brexit.

En Joan Mir i Obrador (Felanitx, 1945) és professor del Departament d’Economia Aplicada de la UIB i compagina aquesta activitat amb la de vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Ha impartit conferències sobre economia, sociologia, cultura i turisme a universitats de països com la Xina, Colòmbia, Cuba, l’Argentina, Polònia o Itàlia.

La conferència ha estat organitzada per l’OCB Manacor en col·laboració amb el Consell Social de la Universitat de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.