El públic va omplir l’auditori del conservatori de Manacor per escoltar grans mestres dels instruments de corda

Diumenge passat es va celebrar el concert de Música de Cambra que oferiren Olivier Charlier, Sebastià Pou, Sonia Krasnova, Emmanuel Bleuse i Christoph Henkel.

El passat diumenge dia 28 d’octubre el Conservatori de Manacor va acollir un concert de Música de Cambra al seu Auditori, patrocinat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor i per Àmbits de Gestió Educativa i Cultural. La peça escollida fou el Quintet de cordes per a dos violoncels de Franz Schubert (op. 163, D 956, en do major) a càrrec de músics de gran renom: Olivier Charlier (França) i Sebastià Pou (Mallorca) al violí; Sonia Krasnova (Moscou) a la viola; i Emmanuel Bleuse (França) i Christoph Henkel (Alemanya) al violoncel.

Aquest concert, en el qual va participar el prestigiós violinista Olivier Charlier, va ser el colofó a les classes magistrals que Charlier va oferir a vint-i-quatre estudiants de violí al Conservatori de Manacor. Cal destacar que el violinista francès només ha ofert dos cicles de classes magistrals a tot l’estat i els dos s’han desenvolupat a Manacor. Així del 26 al 30 d’octubre Charlier va mostrar el seu virtuosisme i ensenyar la seva tècnica als estudiants del conservatori i als estudiants que varen arribar a Manacor procedents de tot Mallorca, de l’estat i de l’estranger.

Però els estudiants que reberen les classes magistrals de violí no varen ser els únics que varen poder gaudir del violinista. A les set de l’horabaixa de diumenge Olivier Charlier, Sebastià Pou, Sonia Krasnova, Emmanuel Bleuse i Christoph Henkel (Alemanya) varen fer començar a sonar els seus instsruments. Els músics impregnaren el públic que omplia l’auditori del Conservatori de Mancor de professionalitat, mirades còmplices i afecte. Aquest tenia un sentit especial: al violí i al violoncel podíem veure dos casos diferents on el professor tocava al costat de l’alumne. Olivier Charlier és actualment professor de Sebastià Pou, i Christoph Henkel fou professor d’Emmanuel Bleuse. Aquesta complicitat fou present durant tot el concert.

“El Conservatori Municipal de Manacor ha de servir precisament per això, perquè els joves músics i els que no ho són tant puguin professionalitzar-se i entrar en contacte amb músics de nivell. Crec que la programació musical que ofereix l’Auditori de Manacor i l’orquestra Simfònica són importants i tant el magnífic concert que ha acollit el Conservatori com les classes magistrals són indispensables per poder acostar la música al públic d’una manera més propera i íntima” ha explicat la batlessa de Manacor i responsable de les polítiques d’Educació, Catalina Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.