El recapte d’aliments i productes d’higiene per a la Fundació Trobada, Càritas i Creu Roja, enguany més necessari que mai

Tots els centres educatius del municipi de Manacor participen de la iniciativa,
amb contenidors habilitats per a rebre les donacions solidàries.

L’Ajuntament de Manacor, juntament amb la Fundació Trobada, Càritas i Creu Roja ha fet una crida aquest dimecres perquè totes aquelles persones que ho desitgin facin una donació per al recapte d’aliments i de productes sanitaris a benefici d’aquestes tres entitats socials. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb els centres educatius del municipi de Manacor, que s’organitza cada any per Nadal. Així, a tots els centres educatius del municipi – públics, concertats i privats i de tots els nivells educatius – hi ha contenidors habilitats per rebre aquests productes fins dia 23 de desembre, el darrer dia lectiu abans de les festes. Cal destacar que tots els productes que es recaptin es repartiran entre la Fundació Trobada, Càritas Manacor i Creu Roja Manacor segons les seves necessitats.

«La crisi de la Covid-19 ha convertit en essencial tot allò que era invisible, per això avui hem volgut comptar amb aquestes tres entitats tan importants per al municipi», ha destacat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila. «Durant aquests 10 mesos de pandèmia hem fet feina colze a colze amb les entitats, és una crisi molt dura, i per això enguany volem donar més importància que mai a aquesta campanya, que fa molts d’anys que es fa, però que enguany és més essencial que mai donar-li visibilitat», ha afegit.

Des del departament de Serveis Socials de Manacor es fa feina amb l’objectiu de repensar i evolucionar cap una mirada més inclusiva, comunitària i empoderadora, «però malauradament amb la crisi actual causada per la Covid-19, inevitablement hem d’atendre les necessitats més urgents», ha explicat Gomila. N’és un exemple l’increment d’usuaris que han tengut els bancs d’aliments del municipi, que «es troben saturats». Des del mes de març fins ara han passat pel banc d’aliments de l’Ajuntament un total de 1.871 persones, mentre que fins a l’esclat de la pandèmia la mitjana era de 30 a 35 famílies. Concretament, aquest mes de desembre s’han atès 480 persones al banc d’aliments de l’Ajuntament de Manacor i unes 300 als de les zones costaneres. «És evident que la necessitat econòmica i de rebre allò bàsic continua creixent», ha afirmat la responsable de Serveis Socials municipal, qui ha explicat que des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç per complementar el banc d’aliments amb producte fresc perquè les famílies usuàries puguin tenir una dieta més equilibrada, «però la situació és dramàtica»

A la roda de premsa, la treballadora social de Càritas Manacor, Rosa M. Lladó; el coordinador de Creu Roja Manacor, Mateu Ballester; i la directora de la Fundació Trobada, Noelia Hernández; han coincidit en la urgència de la situació actual i de l’augment de les demandes que han rebut d’ençà de la declaració de l’Estat d’alarma. Les demandes prioritàries a Manacor són, com a la resta de l’illa, d’alimentació, d’habitatge, de feina i d’informació.

Es demana a les persones que vulguin fer una donació que, en cas de dur aliments, aquests no siguin frescs. Pel que fa als productes d’higiene, des de la Fundació Trobada han insistit en la necessitat de sabó, desodorant, pasta de dents, compreses higièniques, raspalls, etcètera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: