El sector del comerç de Manacor inicia un nou curs per millorar en el disseny comercial i el marxandatge visual

El curs per a comerciants consta de 4 sessions i ha començat aquest dilluns, dia 4 de juny.
L’Ajuntament de Manacor i l’Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) han impulsat un nou curs de formació destinat als comerciants del municipi amb els objectius d’aprofundir en el disseny comercial i el marxandatge visual per tal de millorar la competitivitat dels establiments comercials. “Després de les reunions que des de l’Ajuntament hem mantengut amb les diferents associacions de comerciants i empresaris del municipi hem constatat que els professionals del sector demanen poder formar-se i per això juntament amb l’IDI posam en marxa aquests cursos”, ha explicat la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà.

Dilluns passat, dia 4 de juny, tan Maria Isabel Bauzà com la directora de l’Institut d’Innovació Empresarial i regidora del consistori manacorí, Núria Hinojosa, varen assistir a la inauguració del nou curs i varen donar les gràcies a les desenes d’assistents. Les jornades de formació per a comerços de Manacor se centren en el disseny dels aparadors, la disposició interna dels establiments, les estratègies d’exposició, la il·luminació en el punt de venda, la psicologia dels volums i els colors i la comunicació visual, que es concretarà en la importància de la retolació i l’etiquetatge i també el disseny de pàgines web i de perfils a les diferents xarxes socials. “Creim que els comerciants i botiguers podran aprofitar aquesta formació que els servirà per professionalitzar encara més els seus negocis i així remarcar el paper de Manacor com a referent comercial i capital de comarca”, va afegir Maria Isabel Bauzà. “L’IDI existeix precisament per donar resposta a necessitats formatives i per col·laborar amb les administracions i amb tot el sector per a donar resposta a les seves demandes”, explicà per part seva Núria Hinojosa, que també va explicar algunes línies d’ajudes públiques per a la reforma de locals comercials amb la finalitat de fer-los més accessibles a les persones amb discapacitat.

Precisament per donar resposta a les demandes del sector comercial manacorí s’ha organitzat el curs, que va començar dilluns dia 4 de juny i acabarà dia 13 amb l’objectiu de dotar d’eines els comerciants per actualitzar el seu negoci en diferents àmbits com l’aparadorisme, la disposició de les mercaderies a l’interior de les botigues o la importància de la imatge exterior. El curs de formació l’imparteix Antònia Genovart, dissenyadora d’interiors i tècnica de l’IDI. El curs és gratuït i es desenvolupa a l’Espai na Camel·la (aula núm. 1) els dies 4, 6, 11, 13 de juny de les 13.30 h a les 15.30 h.

Posteriorment, es realitzarà un assessorament de cada establiment participant, durant el qual es farà una breu anàlisi de la seva situació en aquesta matèria. Així mateix, es resoldran dubtes i es posaran en pràctica els conceptes adquirits. A més s’oferirà als comerços assistents la Guia de marxandatge visual i aparadorisme per al comerç, editada per l’IDI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: