El vinater Antoni Llinàs, convidat d’avui a la OCB de Manacor

N’Antoni Llinàs, vinater, apassionat de la terra i moltes de coses més, serà el pròxim convidat als dilluns de l’OCB Manacor. La conferència que ens oferirà es farà dia 13 de febrer, a les 20.00 hores, a la seu de l’OCB (carrer de Jaume II, 15 B) i es titularà Elaboració de vi casolà.

N’Antoni Llinàs Parera (Manacor, 1950) és fill de pagesos. Tota la infantesa, i fins que es posà a fer feina als 14 anys, la va viure a foravila. “Supòs que d’aquí ve la meva passió per la terra”, afirma. Durant tota la seva vida laboral s’ha dedicat a fer d’instal•lador electricista i llanterner. També ha estat cofundador com a tresorer de l’Olímpic Manacor de futbol, president del Club d’Amics del Ball de Saló, membre de la confraria Jordi des Racó i de l’Associació de Confraries de la Setmana Santa de Manacor, de la qual és el tresorer.

Deixant de banda el seu gust per l’excursionisme i el ball de saló, les seves curolles principals són el vi i la vinya, i fa devers 35 anys que es dedica a elaborar vi en qualitat d’aficionat. En aquest sentit, durant aquest darrer any ha ajudat a organitzar la primera mostra de vins casolans a l’obreria de Sant Jaume. És per tot això que des de l’Obra Cultural Balear de Manacor hem considerat interessant convidar en Toni Llinàs, perquè ens expliqui quines són les diferents fases que se segueixen en el procés d’elaboració del vi, des del cultiu del raïm fins a l’embotellament, i ens parli de la seva dilatada experiència com a productor de vi casolà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.