Els Al·lots de Llevant alçaren castells per les Fires i Festes de Manacor després de dos anys d’obligat descans

El passat dissabte dia 4 de juny i en el marc de les Fires i Festes de Primavera de Manacor la Colla Castellera Al·lots de Llevant tornà a alçar castells humans després de dos anys d’obligat descans per culpa dels efectes de la pandèmia. Enguany es comptà, a més de la presència habitual dels palmesans Castellers de Mallorca, d’una altra colla convidada, en aquests cas els vigatans Sagals d’Osona.

L’acte començà amb una concentració de les tres agrupacions al local dels Al·lots de Llevant al carrer Nou, 35 de Manacor d’on partiren en cercavila cap a l’Ajuntament acompanyats pels Gegants de Sant Domingo i amb l’amenització musical dels Grallers de Manacor. Una vegada foren davant la casa consistorial alçaren pilars de quatre. El pilar dels manacorins va caminar fins el balcó de l’Ajuntament vell i el batle Miquel Oliver agafà l’enxaneta en braços.

Amb els prolegòmens acabats la comitiva ja partí cap a Sa Bassa per iniciar l’actuació pròpiament dita. D’ençà de l’any 1997 per les Fires i Festes hi havia hagut sempre actuació castellera però els efectes de la COVID ho impediren els anys 2020 i 2021. Enguany s’ha reprès l’activitat però dos anys sense pràctica no han passat en va i les construccions alçades per les tres agrupacions participants del vistós acte no arribaren al nivell que ens tenien acostumats els darrers anys. Així i tot els Al·lots de Llevant completaren l’actuació descarregant sense problemes el tres de sis amb l’agulla, el quatre de sis i el tres de sis. Els Sagals d’Osona també es varen moure dins les construccions de sis pisos mentre que els Castellers de Mallorca s’hagueren de conformar amb estructures de nivell inferior. La trobada finalitzà amb un 3 de 6 de germanor amb membres de les tres colles (i per tant amb camises de tres colors diferents) al castell.

Confiem que aquesta represa no tengui aturador i que ben aviat puguem tornar veure els castellers manacorins amb el seu esplendor d’altres anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: