Els alumnes dels tres instituts del municipi de Manacor gaudeixen de la representació del monòleg “Pompeu Fabra, jugada mestra”

Més de 350 alumnes assistiren a l’espectacle, a càrrec de l’actor Òscar Intente.

El passat dijous 28 de març l’actor Òscar Intente representà el seu monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra! davant tot l’alumnat de 2n de batxillerat del municipi, gràcies a l’organització del Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor. Acompanyat per la directora de l’obra, Maria Pla, i la tècnica del Servei Lingüístic, Isabel Andreu, l’actor i autor del monòleg, Òscar Intente, passà al llarg del matí pels tres instituts del municipi per interpretar el seu monòleg sobre Fabra davant un total de més de 350 alumnes i una desena de professors.

La primera funció va ser a les 9 h a l’IES Manacor, amb l’assistència de tot l’alumnat de 2n de batxillerat; continuà a les 11 h a l’IES Mn. Alcover, on assistí també l’alumnat de 2n de batxillerat; i finalment, a les 13 h, a l’IES Porto Cristo, on el pogué interpretar per a tots els grups de 1r i 2n de batxillerat.

En aquest monòleg, un tennista interpel·la el públic de la sala: es pot jugar a tennis sense regles? No és possible. En l’esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida de l’espectacle, que utilitza la metàfora esportiva per introduir el públic assistent en la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

La tècnica del Servei Lingüístic creu que “va ser una experiència enriquidora i profitosa per a l’alumnat, especialment per al de 2n de batxillerat, ja que és en aquest nivell que en l’assignatura de llengua catalana estudien la figura i l’obra de Pompeu Fabra”. El professorat coincidí a valorar l’activitat com a molt positiva perquè és una manera diferent i entretenguda d’aprendre, i “les classes que els feim nosaltres sempre són més avorrides”, va explicar, somrient, el professor Bartomeu Carrió.

En el transcurs de l’any passat es va commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra, coincidint amb els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic i amb el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Per aquest motiu, el mes de desembre del 2018 el Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor muntà l’exposició ‘Pompeu Fabra, una llengua completa’, que s’inaugurà amb el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!, d’Òscar Intente. Va ser en aquest acte que des del departament d’Educació la batlessa de Manacor, Catalina Riera, proposà de fer arribar l’obra als instituts manacorins, la qual cosa finalment es va poder dur a terme dijous passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: