Els autors guanyadors dels premis Ciutat de Manacor 2017 presenten l’edició en paper de les seves obres literàries

Josep Masanés, Maria Sevilla i Toni Lluís Reyes han donat a conèixer les seves obres als lectors.

Els guanyadors de les categories de novel·la, poesia i teatre dels Premis Ciutat de Manacor 2015 s’han trobat amb els seus futurs lectors durant la presentació de l’edició de les seves obres. Unes obres que ja són a les llibreries a punt perquè “les acompanyeu, les compartiu i les compartiu amb els lectors, que són els que acabaran la vostra feina creativa”, ha explicat Bàrbara Sagrera, la gerent de la Institució Antoni M. Alcover en començar la presentació. Així, Josep Masanés, guanyador del premi Maria Antònia Oliver de Novel·la; Maria Sevilla, guanyadora del premi Miquel Àngel Riera de Poesia i Toni Lluís Reyes, guanyador del premi Jaume Vidal de Teatre, han comparegut per fer un tast de les seves obres davant els lectors que dissabte migdia s’acostaren fins a la Institució Antoni M. Alcover per conèixer de primera mà els ideòlegs de les tres novetats editorials que ofereixen els Premis Ciutat de Manacor

Josep Masanés (Barcelona, 1967), el guanyador del Premi Maria Antònia Oliver de Novel·la, ha presentat el relat que li va valer aquesta distinció: la novel·la Pluja de Fang. Una novel·la “ambientada a Menorca i protagonitzada per una dona valenta que parteix d’una anècdota històrica: la denúncia que els síndics menorquins feren durant la dominació britànica, quan s’imposà la llibertat de comerç i la llibertat de culte”, ha explicat l’autor.

Toni Lluís Reyes (Manacor, 1985) ha estat l’encarregat de presentar la primera edició en paper de Nandi, un text teatral que “parla de la crisi que pateix la nostra generació, que ho ha tengut tot en les seves mans, del poliamor i de com hem pogut donar l’esquena al drama dels refugiatsi”, ha explicat l’autor. I és que el jurat dels Ciutat de Manacor considerà Nandi com un text teatral que planteja conflictes contemporanis sense caure en discursos maniqueistes. El text va rebre el Premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre 2017.

Maria Sevilla (Catalunya, 1990) va rebre el Premi Miquel Àngel Riera de Poesia pel poemari Kalàixnikov el passat mes de maig i avui ha pogut mostrar-lo al públic per primera vegada juntament amb la resta d’obres distingides amb un dels premis literaris dels Premis Ciutat de Manacor 2017. L’autora ha llegit tres poemes i ha destacat la portada, que és obra de l’autora manacorina Catalina Cànoves, com la resta de portades de les edicions d’enguany. A més Maria Sevilla ha reivindicat la poesia i la paraula “com a creadores de significats, constructores d’idees preconcebudes i d’idees que poden sacsejar les consciències”.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha agrait la feina a tots els que estan implicats en els Premis Ciutat de Manacor, que ha reivindicat “com a part d’un projecte cultural que ja ha situat el nostre municipi com un referent i que ens dóna alegries com les edicions que presentam avui”.L’editor Faust Puerto, que s’ha encarregat dels Premis Ciutat de Manacor 2017, ha destacat que “hem hagut de retardar la publicació de l’obra de Bàrbara Sagrera, Corpus de fraseologia de les Illes Balears: classificació, descripció, contextualització, que va rebre el premi d’assaig, però es tracta d’un súper llibre que necessita que facem més feina abans de poder-lo editar i presentar”. Per acabar, la regidora de Cultura ha assegurat que l’obra es publicaria i ha agrait “l’entusiasme dels autors que any rere any presenten les seves obres i fan encara més grans els Premis Ciutat de Manacor”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: