Els centres de salut de les Illes Balears podran dur a terme tot el procés del PREP per lluitar contra el VIH

La Comissió de Salut ha aprovat per unanimitat aquesta Proposició no de Llei formulada per El Pi perquè el tractament de la malaltia sigui més ràpid i eficaç

La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una proposta d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS en la que s’insta al Govern que els centres d’atenció primària es pugui dur a terme tot el procés de preinscripció, dispensació i seguiment de la medicació PREP, per tal de reduir les llistes d’espera que actualment són de més de sis mesos.

S’ha demostrat que la profilaxi preexposció (PREP) és una estratègia preventiva viable i efecte i que a més, és una mesura per evitar l’exclusió social. Es tracta de l’administració de medicaments de forma diària amb la finalitat d’evitar el contagi de la infecció, és un tractament antiretroviral per persones VIH-negatives, però que tenen un risc substancialment més alt que la mitjana de contreure una infecció. 

Una pràctica que ja es du a terme a molts de països europeus perquè s’eviten molts de contagis i al sistema sanitari li surt molt més barat pel sistema de salut. De fet, aquesta estratègia de prevenció està validada per organismes internacionals, inclosa l’Organització Mundial de la Salut.

Per altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat a instàncies d’El Pi posar fi a la discriminació territorial que pateixen les Pitiüses en la medicació PREP i aconseguir que tota la ciutadania que ho requereixi tengui un accés ràpid i eficàcia a la mediació PREP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: