Els concerts per a la restauració de l’Orgue del convent de Manacor continuen cada dilluns a les 12 h durant els mesos d’estiu

L’objectiu és donar a conèixer aquest valuós instrument barroc i finançar la seva restauració amb els donatius voluntaris del públic.

El cicle d’estiu dels concerts d’orgue a l’església del convent de Manacor ha començat dilluns dia 3 de juliol per seguir donant valor a l’orgue barroc que és una de les joies del patrimoni musical del municipi.
 Així cada dilluns dels mesos de juliol, agost i setembre, tothom que ho desitgi podrà acudir a l’església del Convent a escoltar un concert que durarà 30 minuts. Aquests concerts constitueixen una nova oportunitat per apreciar “l’orgue barroc que compta amb una de les millors sonoritats de Mallorca i de tot l’àmbit hispànic, segons els comentaris que ens han fet els experts que el coneixen”, ha explicat Bàrbara Duran des de la Comissió per a la conservació de l’orgue del convent de Manacor.


La Comissió per a la conservació de l’orgue del convent, integrada per músics, experts en patrimoni, representants municipals i de les parròquies de Manacor, va posar en marxa els concerts d’orgue cada dilluns dels mesos de juliol, agost i setembre de l’any passat. Els concerts continuaren els dissabtes durant els mesos d’hivern i aquest estiu continuaran. Els concerts han fet sonar l’orgue del convent gràcies a la implicació d’organistes de prestigi i estudiants. De fet els organistes que participaran en els concerts d’aquest estiu pertanyen majoritàriament a l’aula del Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma, però també es comptarà amb la implicació d’importants organistes estrangers que col·laboraran en la campanya per a la restauració de l’orgue. “Hem de ser conscients dels tresors que tenim i precisament per això des de l’Ajuntament volem seguir contribuint a recuperar l’orgue i hem ajudat a difondre aquest cicle de concerts entre els veïnats del municipi i els turistes que ens visiten, un fet que crec que ha de ser clau per poder iniciar la recuperació d’aquest instrument del segle XVII”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

Amb els donatius voluntaris que han fet anònimament les persones que han assistit com a públic als concerts s’ha realitzat una neteja de tot l’interior de l’instrument i s’ha encarregat a un prestigiós restaurador i fabricant d’orgues el diagnòstic necessari per posar en marxa la restauració integral de tot l’instrument amb l’objectiu que pugui sonar en la seva màxima potència. En aquest sentit des de la Comissió per a la conservació de l’orgue assenyalen que des del Consell de Mallorca també donen suport a la restauració d’aquest valuós instrument barroc. De fet “la directora Insular de Patrimoni, Kika Coll, ha visitat l’orgue per tal de valorar el seu estat, i s’ ha compromés a iniciar les gestions que permetin la restauració integral”, informen des de la Comissió. L’expert a qui s’ha encarregat el projecte de restauració és l’orguener i restaurador belga Wilfried Präet, que també és l’autor del Diccionari de l’Orgue i ha intervingut en alguns dels millors exemplars d’orgue del món.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: