Els Cossiers surten pels carrers escampant la primavera fidels a la tradició de ballar en motiu de les festes del Sant Crist

Divendres dia 25 tornaran a ballar per encetar les Fires i Festes de Primavera.

Els Cossiers de Manacor enguany han sortit a ballar per primera vegada en motiu de la festa del Sant Crist de Manacor i la Cinquagesma, que se celebrà diumenge passat dia 20 de març. Puntuals com sempre els Cossiers han començat el seu recorregut a ca la dama, que enguany encarna Margalida Forteza. Molts veïnats es concentraren al carrer de la Verònica i esperaren la sortida dels dansaires, que just abans del primer toc del flabiol sortiren de ca la dama.

Els sis cossiers varen sortir a les 17.30 hores, amb els xeremiers i el dimoni i després dels primers balls repartiren romaní entre el públic. Durant el recorregut passaren pel passeig d’Antoni Maura, el carrer de l’Amor, l’avinguda de Baix des Cós, la plaça de Ramon Llull, el carrer Jaume Domenge, la plaça de Ses Verdures, els carrers del centre de vianants, la plaça de sa Bassa i la plaça del Palau.

Els Cossiers interpretaren el ball del Peuet, la Balanguera, o els Broquers, l’únic ball de bastons a Mallorca. Seguint la tradició i amb motiu de la celebració de la Cinquagesma i la festa del Sant Crist, els Cossiers feren les darreres danses davant l’església i un cop a dins ballaren l’Oferta.Però divendres que ve, el dia del pregó de Fires i Festes, els Cossiers tornaran escampar els seus balls pels carrers de Manacor. L’itinerari dels Cossiers de Manacor per aquest divendres 25 de maig començarà a les 17 h de ca la dama, al carrer de la Verònica, 31.

Els Cossiers i la dama ballaran pels carrers Riera de Conies, pel Molí d’en Fraret, pels carrers de l’Ecònom Pere Bonnín, Vilanova, Verònica, na Camel·la, Carlos Gómez, Artà, Rector Rubí, Bosch, sa Bassa, Francesc Gomila, Llaurador, Joan Lliteres, Major, Nou i fins arribar a la plaça del Convent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: