Els dilluns de l’Obra: Manel Santana-Polítiques de memòria: de Franco a la memòria democràtica

Dilluns que ve, coincidint amb la inauguració de la nova temporada dels dilluns de l’Obra, comptarem amb la presència l’historiador i director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana Morro.

Manel Santana Morro (Consell, 1972) és llicenciat i doctor en Història. Fins a l’actualitat ha exercit com a professor d’ensenyament secundari i també com a associat de la Universitat de les Illes Balears, on ha impartit l’assignatura d’Història de l’Educació del grau de Pedagogia. És autor de múltiples publicacions de recerca, sobretot en l’estudi dels moviments associatius a la Mallorca contemporània i la Guerra Civil espanyola. Autor de llibres com La Guerra Civil a Consell. Les penes de mort (1998)Associacionisme i Ideologies en el Municipi de Selva (1923-1936) i La Guerra Civil a Selva. Al recer de la muntanya (1998), El forjament de la Solidaritat. Mutualitats, cooperatives i sindicats a Mallorca (1868-1936) Les emigracions forçades del Franquisme (amb Antoni Marimon com a coautor) (2001); coautor d’Història de la UGT. Un segle de lluita sindical (2003); Classe obrera, cultura i educació a Mallorca(2006), Els exiliats, (2007) (amb Antoni Marimon com a coautor); Dietari de la geografia infinita. Eivissa en la calma de fora de Temporada (2010); Invocar les remors esvaïdes (2012); i El sementer de les mines (2014).

La conferència  que ens oferirà es titula Polítiques de memòria: de Franco a la memòria democràtica i es farà dia 2 d’octure, a les 20.00 h, al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: