Els informes tècnics no aconsellen la reducció de cautxú del camp de futbol de ses Eres de Són Servera

Després de les queixes dels dos clubs de futbol del municipi, l’Ajuntament de Son Servera i el Departament d’Esports, en particular, volen comunicar públicament que han escoltat i valorat les peticions demandades, i en volen fer algunes puntualitzacions.


L’any passat ja es va substituir la gespa després d’anys de demandes i ara, una vegada col·locat el nou paviment, s’ha realitzat un exhaustiu estudi sobre la situació actual.


En aquest sentit, l’estudi realitzat per professionals del sector deixa clara la impossibilitat de reduir el cautxú, principalment per seguretat, ja que retirar-lo suposaria més risc de lesions per als jugadors. De fet, l’informe cita textualment el següent: «El que no recomanam, sota cap concepte, és llevar cautxú del camp perquè deixarem de complir els paràmetres de seguretat física dels jugadors (absorció d’impactes, tracció rotacional i deformació vertical) i, sobretot, abaixarem el nivell de protecció de la fibra, amb la qual cosa escurçaríem la seva vida útil i perdríem la garantia del producte.»


Tenint en compte aquesta premissa, l’Ajuntament donarà prioritat als informes tècnics i a la seguretat dels jugadors, i per això se seguiran aquestes recomanacions i, per tant, no es llevarà el cautxú. De totes maneres, l’Ajuntament pentinarà la gespa més sovint, tal com està fent actualment, que juntament amb les pluges i recs, i partits habituals, aniran assentant els reblerts de forma natural.

 

El mateix informe també confirma que la demanda és un problema purament estètic: «L’operació de recuperar els farciments de l’anterior camp de manera sostenible per poder reaprofitar a la nova gespa és el més habitual que s’està fent en les renovacions de gespes de camps de futbol. Aquesta actuació comporta que en recuperar els farciments, sobretot el cautxú, es pugui generar una mica de pols de SBR, que quan es torna a aplicar als camps de futbol genera qualque brutor i ofereix un aspecte molt negre al camp, però és un aspecte purament estètic, no funcional.»


En aquesta línia, el regidor d’Esports, Ramon Reus, ha explicat que ja s’ha eliminat una part d’aquest material per tal d’intentar satisfer a tothom, tot i les indicacions. A més, ha assegurat que no ha arribat cap petició oficial i que està totalment obert a reunir-se amb el club i explicar la situació en primera persona. «Escoltam les seves demandes, però no estam parlant d’un capritx personal, estam parlant de la seva seguretat.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: