Els interessants orígens del moviment republicà a Manacor protagonitzen el tercer “Dilluns de l’Obra” del mes de juliol

Noms com els d’en Francesc Gomila o en Joan Lliteres, ben coneguts per les corresponents vies que duen el seu nom a Manacor, però dels quals molta gent desconeix allò que feren per merèixer-les, es mesclaren aquest passat dilluns amb d’altres més populars entre la gent com la de l’omnipresent canonge de Santa Cirga, en Mossèn Alcover, per conèixer de la mà dels especialistes en recerca històrica Albert Carvajal i Antoni Gomila quins foren els inicis del moviment republicà a Manacor.

Tant n’Albert com n’Antoni tenen la virtut de posar damunt la taula els fets demostrats, davant de certes idealitzacions que gent d’una i altra banda ha anat proclamant com a veritats innegables d’un temps ençà i que, amb els papers damunt la taula, demostren no aguantar amb gaire solvència la “prova del cotó” d’aquests dos experts.

Si voleu llegir el llibre que va donar nom a aquesta conferència el podeu trobar a la llibreria “Món de llibres” de Manacor, o bé a qualsevol de les web a on l’editorial Lleonard Muntaner els ha posat a la venda. Si abans de llegir-lo en voleu fer un petit tast, podeu veure el vídeo de la conferència que us oferim tot seguit, seguit d’unes imatges de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: