Els joves serverins aprenen la història de la pesta a través d’un joc de cartes dissenyat per ells mateixos

Així, per commemorar el bicentenari de l’arribada de l’epidèmia, han editat aquest joc en un taller didàctic organitzat per la Regidoria de Joventut.

Els joves de Son Servera han participat durant tot el mes d’octubre en uns tallers creatius duits a terme al Centre Jove i a les biblioteques del municipi, on a través del dibuix han mostrat la seva idea sobre la festivitat de Sant Ignasi a Son Servera i de l’epidèmia de la pesta.

Així, en aquests tallers dirigits per l’artista serverí Sath, els joves participants han dibuixat els quatre pals d’aquesta original baralla que substitueix els oros, espases, bastos i copes pels quatre personatges representatius de la commemoració: l’església de Son Servera, el pastoret, el metge Lliteras i la rata.
Després de la feina de creació, l’artista Sandro Thomas unificà les creacions per dissenyar aquesta baralla de cartes commemorativa que es repartirà entre els alumnes de 3r cicle de les escoles locals i entre els alumnes de 1r i 2n d’ESO.

Aquesta setmana s’ha presentat també al públic amb la presència de la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, la regidora de Joventut, Maria Arenas, i els responsables del Centre Jove i de les biblioteques.

Es tracta d’un material lúdic amb el qual es vol donar un toc diferent i atractiu perquè els joves coneguin la història d’aquest fet tràgic però que forma part de la història de Son Servera.

Després de la bona acollida, s’espera poder seguir creant nous jocs que segueixin amb la divulgació d’aquesta commemoració tan sentida al municipi i també poder fer interactuar més grups de la població com ara la tercera edat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: