Els nins i nines de Capdepera i Cala Rajada arribaran segurs, i a peu, a escola

Els nins i nines de Capdepera i Cala Rajada volen arribar a l’escola per camins segurs i així li han comunicat al regidor d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, Pere Terrassa.

Davant aquesta demanda per part de les AMIPAS i dels equips directius dels dos centres, CEIP S’Auba i CEIP S’Alzinar, el consistori ha decidit impulsar la creació de Camins Escolars Segurs.
Davant la realitat que qui millor coneix les dificultats i perills per arribar a l’escola és el mateix alumnat i la seva família, s’ha creat una dinàmica de treball amb la qual els professors s’encarreguen de realitzar activitats a l’aula que identifiqui els perills i les zones conflictives amb les quals es troben els infants cada dia. Aquesta setmana ha tengut lloc la preparació del professorat on se’ls ha explicat el tipus d’activitats a fer i de quina manera aconseguir la informació.

Els Camins Escolars Segurs és una via de circulació preferent, escollida entre els recorreguts més utilitzats per l’alumnat, que facilita que anar a l’escola sigui una experiència d’autonomia i contacte directe dels infants amb el seu entorn quotidià, a més d’usar modalitats de mobilitat no contaminants com són caminar o la bicicleta i reduir els embussos a les portes del col·legi i vies d’accés als mateixos. Des del consistori es preveu treballar en la creació dels camins durant el segon trimestre del curs i poder començar a implantar-los de cara al tercer trimestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.