Els pressupostos participatius faran realitat quatre projectes a Manacor, Porto Cristo, s’Illot i Son Macià

711 persones residents al municipi han participat en les votacions.

Els majors de 16 anys del municipi de Manacor han decidit amb el seu vot els projectes que es faran realitat amb els primers pressupostos participatius que impulsa l’Ajuntament. Fins al passat dia 8 de juliol 711 persones residents al municipi de Manacor triat mitjançant el vot popular a la web www.manacortescolta.com quins dels projectes que han proposat les entitats i associacions del municipi es convertiran en realitat amb els primers pressuposts participatius que s’impulsen a Manacor.


“Hem iniciat un camí que no ha estat fàcil però del qual en recollirem bons fruits, les entitats i les associacions i també els polítics i els tècnics municipals hem pogut debatre en profunditat, intercanviar idees i compartir il·lusions que es materialitzaran ben aviat amb els projectes guanyadors”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “Sabem que hi ha aspectes que hem de polir i que aquest procés s’ha d’ampliar i obrir més, ho saben les entitats i ho sabem des de l’Ajuntament però crec que tots els que hem participat en aquest procés hem après moltes coses que ens seran molt útils per encarar els pressupostos participatius en els pròxims anys”, ha explicat la regidora de Participació, Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

Així, un cop s’han sabut els resultats de les votacions dels pressupostos participatius, hi haurà diversos projectes que es faran realitat amb els 100.000 euros dels primers pressuposts participatius perquè els cent mil euros previstos es dividiran entre els diferents nuclis del municipi. A la ciutat de Manacor s’invertiran uns 72.583 euros, uns 19.900 a Porto Cristo, 5.200 a s’Illot i 2.300 euros a Son Macià.

Per a la ciutat de Manacor el projecte guanyador, amb 169 vots, ha estat el presentat per Aproscom. Consisteix a millorar l’accessibilitat dels edificis municipals perquè hi puguin accedir les persones amb discapacitats físiques i cognitives. L’entitat proposa fer totes les actuacions que es puguin amb els 72.583 euros que es preveuen invertir a la ciutat amb els pressuposts participatius.

A Porto Cristo el projecte guanyador, amb 35 vots, ha estat el de l’Associació de Comerciants i Industrials del nucli. El projecte consisteix a fer passos de vianants elevats a l’avinguda Pins i millorar les voravies per adaptar-les a gent amb mobilitat reduïda. És un projecte que compta amb un pressupost d’uns 20.000 euros. A s’Illot gràcies als pressuposts participatius es condicionarà l’espai del Centre Cívic de s’Illot per convertir-lo en un espai més dinàmic i participatiu pels veïnats i veïnades. Es tracta d’un projecte proposat per l’Associació Nàutica s’Illot i l’APIMA de l’escola Talaiot, que compta amb un pressupost de 5.100 euros i que ha rebut sis vots.

I a Son Macià, tal com va demanar l’associació de veïnats, s’instal·larà un dispensador d’aigua a les zones de joc i a les zones esportives que puguin emprar les persones i també els animals de companyia. Un total de 23 persones han donat suport a aquest projecte en el qual es podran invertir uns 2.300 euros. Serà durant el de setembre que la comissió tècnica es reunirà per preparar els projectes definitius que faran realitat els projectes dels primers Pressuposts Participatius de Manacor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: