Els primers pressupostos participatius de Manacor es posen en marxa i es donaran a conèixer a les entittats del municipi

Dia 17 i dia 18 es faran reunions explicatives a Manacor i a Porto Cristo.
Des de fa alguns mesos els representants de diferents associacions, els tècnics municipals i els representants polítics de l’Ajuntament fan feina per posar en marxa els primers pressupostos participatius de Manacor i el nou Pla de participació ciutadana. “Ara ha arribat el moment d’implicar la ciutadania en la decisió de com gastar 100.000 euros en projectes per millorar els diferents nuclis de població del municipi”, explica la regidora de Cultura, Turisme i Participació Ciutadana, Antònia Llodrà. Els pressuposts participatius “suposen fer una passa més per part d’aquest equip de govern per apropar la gestió pública a la ciutadania i fomentar una cultura més democràtica i participativa que permeti aportar idees per a construir un municipi més amable i més sa”, ha afegit la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Així l’Ajuntament ha convidat totes les entitats i associacions inscrites en el registre d’entitats de l’Ajuntament de Manacor a dues trobades informatives. La primera es realitzarà dimarts dia 17 d’abril a les 20 h al centre de cultura de Porto Cristo, hi acudiran les entitats i associacions de Porto Cristo i de la zona costanera del municipi. I l’endemà, dimecres dia dia 18, a les 20 h la reunió se celebrarà a l’Espai Na Camel.la i estarà dedicada a les entitats de Manacor i Son Macià.

El grup impulsor pels tallers de propostes sobre pressuposts participatius és un òrgan civil de participació format per les associacions i entitats del terme municipal de Manacor juntament amb els representants dels partits polítics de consistori (govern i oposició). En aquest espai participatiu les associacions que formen part del grup impulsor podran rebre la informació necessària sobre el funcionament dels pressupostos participatius, deliberar sobre les necessitats que presenta el municipi i formular les propostes pels primers pressupostos participatius de Manacor.

Els pressupostos municipals d’enguany reserven una partida de 100.000 euros pels pressupostos participatius. Les diferents entitats podran proposar diversos projectes i actuacions per aquest valor, repartits en els nuclis de població del municipi. “Ara són les entitats i les associacions les encarregades de decidir en quins projectes s’inverteix la partida pressupostària de participació ciutadana però les entitats estaran assessorades per tècnics i juristes que tendran en compte el marc competencial, jurídic i econòmic i destriaran els projectes que siguin viables dels que siguin impossibles de materialitzar des de l’Ajuntament”, ha explicat Antònia Llodrà. Més endavant una comissió tècnica valorarà la viabilitat dels projectes i seleccionarà els que tenguin possibilitats de fer-se realitat. Serà llavors quan es donaran a conèixer els diferents projectes pre seleccionats. Uns projectes que la ciutadania haurà de seleccionar mitjançant el seu vot electrònic o presencial. En la votació hi podran participar totes les persones empadronades a Manacor majors de 16 anys.

“Escoltar, deliberar i construir millores juntament amb la ciutadania sobre aquelles qüestions que són de competència municipal és el nostre objectiu i per això començam el repte de fer realitat els primers pressuposts participatius”, ha conclòs Antònia Llodrà des de la delegació de Participació Ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: