Els serveis socials de Manacor es reforcen davant del COVID-19

Amb l’arribada de l’estat d’alarma, el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament ha dut a terme un pla de xoc per adaptar-se a la nova situació i fer front a les noves necessitats.

Per fer front a la nova situació, el departament de Serveis Socials ha configurat equips de feina per cobrir tots els sectors de població especialment vulnerables, com ho són la gent gran, les famílies de risc amb menors i les víctimes de violència masclista. Tot això, amb la idea general és fer prevenció, és a dir, anticipar-nos al que pot passar aquestes setmanes. Que les famílies rebin i sentin el suport i l’acompanyament de l’equip, encara que sigui via telèfon. D’aquesta manera podrem evitar mals majors.

Concretament, i quant a la gent gran, s’ha modificat el Servei d’Atenció a Domicili (SAD), reduint-lo als casos més imprescindibles. Es tracta de gent amb grau de dependència que no té xarxa ni família que el pugui atendre. A més, es fa un seguiment telefònic a tots els usuaris que abans rebien SAD. Per altra banda, els centres de dia estan tancats, però també es fa seguiment telefònic a tots els usuaris. Finalment, el repartiment del menú diari a la gent gran es continua fent igual però extremant les precaucions.

Quant a les famílies amb menors, es fa un seguiment per telèfon de les famílies més vulnerables amb menors. A més, s’ha elaborat una sèrie de pautes i recomanacions per elles i s’ha repartit material escolar perquè els nins i les nines puguin estar entretinguts. Finalment, tots aquells nins i nines que tenien en servei de menjador a la seva escola finançat per serveis socials, ara reben un menú diari a casa.

Quant a les víctimes de violència masclista, es du a terme un seguiment telefònic de tots els casos i realitzen videotrucades amb la treballadora social. Per altra banda, si tenen infants també se’ls ha fet arribar el llistat de recomanacions per fer aquests dies amb els més petits. A més, reben aliments o menú diaris si tenen infants que estaven becats. Finalment, es fa molta feina amb xarxa amb Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil per si hi ha nous casos.

Pel que fa a la resta d’usuaris de serveis socials s’han pres les següents mesures. En primer lloc, s’ha suspès l’atenció presencial. En aquest sentit, tant si es tenia hora per una primera entrevista com si es tractava d’una de seguiment, les entrevistes es fan per telèfon. En segon lloc, es fa seguiment telefònic de tots els casos que tenen expedient obert – tant si tenien cita com si no. En tercer lloc, s’han habilitat cinc línies telefòniques obertes a tothom que necessiti ajuda, sigui o no usuari del departament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: