Els talls del dia

L’objectiu de tancar mitjans en català o limitar-ne la seva emissió amb absurdes excuses, de forma sistemàtica per part dels partits de l’estat que governen o han governat a les regions a on l’idioma català n’és el propi, és un fet d’ençà un temps cap aquí.

Aquest passat divendres a Cerdanyola del Vallès es vivia un nou episodi d’aquesta ànsia de liquidar tot el que olori diferent al discurs del tripartit del 155, a on el candidat del PP Xavier Albiol va proposar “tancar TV3 i tornar-la a obrir amb gent normal que sigui plural”.

Però no fou una veu del PP la que va tirar la primera pedra en aquest sentit des de Catalunya, sinó el diputat del PSOE Joan Ferran que l’any 2007 llençà les següents paraules “Hay que arrancar la costra nacionalista de TV3 y Catalunya Ràdio“.

Aquest diputat del PSC ha continuat en diferents ocasions els seus atacs fins al dia d’avui, i tampoc va faltar a la manifestació de dia 8 d’octubre a Barcelona, juntament amb altres personatges del tripartit del 155 (PP-PSOE-C’s), com per exemple l’expresident del Govern Balear José Ramón Bauzá, i a on s’hi varen poder veure agressions de grups neonazis amb total i absoluta impunitat. Agressions que ja hi va haver també a Palma el dia anterior i a València el dia 9.

Tampoc els de C’s es queden enrere envers el PP i PSOE en aquesta cursa. Fa uns dies Albert Rivera mentia quan parlava d’adoctrinament a les escoles amb un llibre a la mà, que segons ell era un llibre escolar, però que al final va resultar que era del Club Super 3.

I com que el poder que proporciona l’estat sempre genera adeptes que es venen a canvi de ben poquet, la presentadora Ana Rosa Quintana, coneguda per haver plagiat un llibre, fer comentaris racistes, evadir imposts… va dir al seu programa matinal que Carles Puigdemont era un “mamarracho”.

Tampoc no se’n lliura la televisió pública espanyola a on en el seu programa Informe Semanal, introduïren de fons la música de la pel·lícula El Exorcista en un moment en que parlaven del president català.

Tot i que això n’és tan sols una petita mostra, com podeu comprovar la manipulació informativa al bàndol del tripartit del 155 i els seus mitjans afins és absolutament desmesurada contra el diferent, i no aturaran fins que ho liquidin tot.

Per tancar avui aquests talls, us deixaré aquesta piulada que va fer el president català des de Bèlgica i que està, des del meu punt de vista, carregada de raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.