Els veïnats de Cales de Mallorca i Cala Murada estrenen els nous accessos que ha millorat l’ajuntament

Les obres han afectat uns 21.000 m2 i s’hi han invertit prop de 217.000 euros. 

La millora de les carreteres d’accés a Cales de Mallorca i a cala Murada ja és un fet. L’Ajuntament de Manacor ha donat per enllestides les obres que han permès reordenar el trànsit i crear nous vorals per a les bicicletes i els vianants. A més, s’han asfaltat de nou els dos trams afectats per les obres i s’han millorat tots els senyals de trànsit, tant les verticals com la pintura viària. “Som conscients que hem de millorar les infraestructures viàries d’una bona part del municipi, la ciutadania es mereix un entorn amable, sa i segur i per això feim feina intensament en la millora de carrers i espais públics a tot el municipi”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Així, “des del departament d’Urbanisme hem fet molta feina per detectar les actuacions més urgents i prioritàries, per invertir allà on era més urgent i per fer feina de manera constant per renovar els espais públics de Manacor de manera planificada i perquè la ciutadania pugui beneficiar-se’n independentment del nucli de població on resideix”, ha concretat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer. En total, l’Ajuntament de Manacor ha invertit 216.957 euros en les obres de millora dels dos accessos als nuclis costaners de Cales de Mallorca i de cala Murada.

En el cas de cala Murada les obres han afectat el tram de carretera que discorr entre la Ma-4014 i la intersecció de la via d’Europa amb el vial d’accés a Cales de Mallorca. La longitud del tram és d’uns 1.520 metres lineals. En conseqüència, la superfície afectada és de 13.680 metres quadrats, aproximadament.

En el cas de l’accés a Cales de Mallorca la millora ha afectat el tram que hi ha entre la intersecció amb la carretera MA-4014 i el camí d’accés a cala Virgili i cala Bota. La longitud del tram és d’uns 940 metres lineals i les obres han afectat una superfície de 8.460 metres quadrats, aproximadament. A més, el revolt pròxim a l’accés a cala Antena té un radi d’uns 35 metres i constituïa un punt relativament perillós, que s’ha millorat i senyalat adequadament.

Les obres començaren amb la neteja dels laterals de les carreteres. S’han millorat les inclinacions, s’ha reforçat el paviment i s’han asfaltat de nou tots els trams afectats per les obres de reforma. L’obra s’ha completat mitjançant la renovació total de la pintura sobre l’asfalt i la senyalització vertical. Pel que fa a la distribució dels carrils, se n’ha reduït l’amplada a 3 metres i s’han creat uns nous vorals d’1,50 metres. S’han col·locat, a més, reflectors a la línia central per separar i delimitar els carrils i millorar-ne la visibilitat. Amb aquestes actuacions “pretenem aconseguir que, en ser carrils més estrets, els conductors redueixin la velocitat, i les voreres noves són perquè els vehicles puguin aturar-s’hi i per facilitar el pas de bicicletes i vianants”, ha explicat el regidor de Cales de Mallorca i cala Murada, Antoni Sureda. Pel que fa a la senyalització vertical, s’ha senyalitzat adequadament la corba tancada de Cala Murada mitjançant preavisos de corba, s’ha limitat la velocitat i s’ha prohibit avançar en tot el tram.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: