Els veïnats i veinades de s’Illot devoren prop de 400 quilos de gambes en el tradicional sopar a la fresca

Els silloters han celebrat amb un sopar de luxe que són un gran poble.

Centenars de persones es concentraren a les taules que omplien l’avinguda dels Pins. Atretes per l’olor de les gambes, que es varen començar a torrar devers les vuit i mitja de l’horabaixa, els silloters i silloteres ocuparen les taules i cadires que han conformat un dels sopars més multitudinaris de les festes. “Estam molt contents perquè s’han acabat tots els tiquets que estaven preparats, s’han acabat en un temps rècord i volem que tothom passi molt de gust menjant els prop de 400 quilos de gambes que passaran per les paelles”, destacà el regidor delegat de s’Illot, Antonio Garcia.

La gambada va començar oficialment devers les nou del vespre, quan es va donar el “sus” a la immensa cua de gent que esperava per a bescanviar el seus tiquets per plats de gambes, acompanyades de pa i allioli. Tot i que l’espera no va ser llarga, la cua per fer-se amb el plat de gambes va ser contínua. “Vull donar les gràcies a tothom per la paciència i el civisme que han demostrat durant aquest sopar multitudinari i també he de destacar la implicació directa d’Hiper Centro i del restaurant Es Cruce, sense els quals seria impensable una vetllada com aquesta”, afegí el delegat de s’Illot.

Els representants polítics que acudiren a la Gambada ho feren, igual que els darrers anys, disposats a embrutar-se les mans. I és que la batlessa i molts dels regidors del govern municipal, s’afegiren als voluntaris que formen part de l’organització de l’esdeveniment i ajudaren a servir les gambes, el pa, les begudes i els postres entre els comensals. Un fet que no va passar desapercebut entre el públic. Tampoc no va passar desapercebuda Madò Pereta, l’entranyable personatge còmic que va ser la convidada especial a la gambada d’enguany, que va fer riure de valent als que participaren en el sopar de gambes a la fresca d’enguany.

La vetllada va acabar amb ball en línia. Però les festes de s’Illot continuen fins dia 19. Avui se celebra la processó marítima, que començarà a partir de les 19.30 h ifarà sortir al carrer i a navegar el passat mariner d’aquest nucli costaner manacorí. Demà, dijous dia 16 a partir de les 17 h, el carrer Murta es convertirà en un espai de jocs per a infants de totes les edats. I més tard, a partir de les 21.30 la plaça del Mollet acollirà la 10a edició del Dans’illot, un gran espectacle de dansa on es mostrarà l’enorme potencial de les arts escèniques a Manacor.

Divendres dia 17 la gent gran farà la seva festa a partir de les 10.30 h a l’avinguda dels Pins. Més tard, devers les 17 h, la platja acollirà jocs infantils i a partir de les 22 h la plaça del Llop acollirà la revetlla on actuaran els grups Donut Tòxic, La Movida Band, InRock i Marina Juan. Dissabte dia 18 d’agost se celebrarà la XII Fira nocturna de s’Illot de productes artesans i autòctons de les Illes Balears, que s’escamparà per l’avinguda dels pins i l’avinguda del Llop. A més la plaça del Llop serà l’escenari de la ballada de Lindy Hop, a parir de les 19.30, i de la ballada de ball de bot, a partir de les 21.30 h.

I l’endemà, en la jornada final de les festes, a partir de les 12 h se celebrarà el Concurs de paelles silloteres a l’avinguda dels Pins. Es tracta d’un acte que s’havia deixat de celebrar i que enguany s’ha decidit recuperar. A partir de les 19 h els gegants de Manacor i de Sant Llorenç participaran en la cercavila que començarà que donarà pas al pregó i al concert d’Havaneres a la plaça del Llop. Serà a partir de les 23.30 que la gran traca de focs artificials posarà el punt i final a les festes de s’Illot d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: