Entrevista a Rosa Carbonell, directora de 440 Aula Musical

Si hi ha una persona que admiro per la seva capacitat i habilitat que té per l’ensenyament musical i capacitat per transmetre la seva passió i amor per la música és: Rosa Carbonell. Amb ella parlam per saber quin balanç fa del  passat curs de la seva Acadèmia  440 Aula Musical, i quins  projectes té pel curs que ve.

Hola Rosa, quin balanç fas del passat curs?
El curs passat va ser un bon curs. Vàrem realitzar moltes activitats: Concert de Nadal a l’Auditori de Manacor, vàrem anar a tocar a la residència de Sa Font de Sa Cala, vàrem participar a la missa de matines de S’Illot i Cala Millor, a les completes de Sant Antoni de Cala Millor, per Pasqua vàrem realitzar les audicions a l’Hotel Castell de Mar de Cala Millor on férem una estada d’un cap de setmana, i per acabar el concert de fi de curs a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, en què participaren tots els alumnes. L’escola compta amb una orquestra d’uns 70 membres i un cor d’uns 80.

Quin tipus d’alumnat tens?
Tenim tot tipus d’alumnes: des de 4 anys fins …Orientam els alumnes en el seu itinerari musical: tant alumnes que es volen dedicar professionalment a la música, com els alumnes que venen per aprendre… Intentam trobar l’equilibri entre una base sòlida i una bona tècnica divertint-se a la mateixa hora. Per tant, el tipus d’alumnat és molt divers.

La programació de l’escola de Cala Millor i de Manacor, és la mateixa?
Sí, cada escola compta amb una orquestra, amb un cor i s’imparteixen classes de clarinet, flauta, piano, saxofon, violí, bateria i llenguatge amb el mateix projecte curricular. A més, el professorat és el mateix.

El darrer any s’hi han apuntat famílies senceres, quina valoració en fas?
Imaginau-vos quin ambient més bonic, que tota una família comparteixi i gaudeixi de la mateixa activitat! A més a més, compartir assajos, hores d’estudi, preparatius per un concert, nervis, escenari… És una gran experiència.

Et va sorprendre que persones majors (jubilades) s’apuntessin a classe? Què és més difícil ensenyar-los a ells o als nins?
No em va sorprendre, nosaltres ja havíem fet classes amb persones majors, en tenim pràcticament de tots els instruments. N’hi ha que tenen nocions de música i d’altres que no en saben gens, però ensenyar a un alumne amb il·lusió i ganes d’aprendre (i important: que practiqui a casa) no és difícil, al contrari, és molt gratificant.

Parlant ara dels joves, com ho fas per a que no se’n vagin i continuïn motivats i amb il·lusió?
En primer lloc, és molt important veure que avancen dins els seus estudis musicals, així també com veure que el que estan estudiant té una finalitat, o bé per dedicar-se professionalment, per formar part d’un grup o simplement gaudir de tocar un instrument.

Per això és molt important fer concerts, audicions i altres activitats amb un repertori molt variat, des de la música clàssica, popular, fins a la música més actual. Aquest estiu un bon grupet dels alumnes més grans han anat a tocar a bodes, comunions i batejos dels seus

familiars, coneguts i amics, amb un repertori triat per ells mateixos.

No obstant això, a part de fer música també ens agrada fer un viatge de tant en tant i qualque festa.

Quina valoració fas de l’equip de professionals que t’envolta?
Nosaltres fem feina plegats des de fa molts d’anys, cosa que facilita molt la manera de treballar. Estam molt acostumats a tocar, a muntar concerts i a fer programacions conjuntament, el nostre ambient de feina és molt agradable ja que sempre estam disposats a muntar qualsevol tipus d’activitat. Alguns imparteixen classes als conservatoris, i què vos he de dir, crec que són els millors en la seva especialitat.

Tens pensat qualque projecte nou pel proper curs? continuaràs amb les audicions?
De moment continuam com l’any passat. Tenim previst els mateixos concerts, audicions i activitats, i supòs que sempre sortiran altres actuacions i si tenim sort un viatge.

Dia 29 d’agost actuareu novament a la Residència Novaedat de Manacor. Com va anar el concert?
Sí, el 29 d’agost el capvespre anàrem a tocar allà, ja que el darrer dimarts de cada mes es celebra una festa per a tots residents que han fet els anys aquell mes, i la gran sorpresa fou que 13 residents feien l’aniversari el mes d’agost. Per això, tinguérem un nombrós públic i molt agraït.

Aquest estiu un bon grupet dels alumnes més grans han anat a tocar a bodes, comunions i batejos dels seus familiar, coneguts i amics, amb un repertori triat per ells mateixos, i les peces que havien agradat més les varen tocar l’altre dia per a la gent gran.

Tocaren: Ba Ba Vita Lamm, La vida es bella, What a Wonderful World, A Thousand Years, Hallelujah (Leonard Cohen) i Bon dia (Pets). S’ha de dir que la més sol·licitada és l’Hallelujah d’en Leonard Cohen.

Els alumnes tocaren la flauta, el clarinet, el saxofon, el violí, la bateria i la percussió. Per a aquesta actuació anàrem a ajudar-los en Jaume Galmés (professor de clarinet) i jo al piano.

Cada any solem fer un tipus d’actuació similar i esperam que no sigui la darrera. Compartir un capvespre amb la nostra gent gran és una gran experiència per a tots nosaltres.

Si qualcú està interessat a contactar amb 440 Aula Musical teniu pàgina web?
Sí,  la nostra pàgina web és: www.440aulamusical.com .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: