Entusiastes del Renshinkan: Manolo Peña, 4t dan de judo

En Manolo duu més de 35 anys practicant aquest esport. Té una qualitat tècnica excepcional, de fet així ho va demostrar en els passats examen aconseguint el 4t dan.

Ésuna persona molt formal i seriosa. Monitor de judo, i una peça clau dins el club, el seu caràcter obert i solidari, el fa imprescindible a les classes.
Amb ell hem volgut tenir aquesta xerrada per conèixer de prop les seves inquietuds d’aquest esport de combat d’origen nipó

1- FA MOLTS ANYS QUE VARES COMENÇAR A PRACTICAR AQUEST ESPORT?
Vaig començar a practicar-lo a l’edat de 11 anys i en tenc 47, he fet algun parèntesi en la meva vida amb el judo, però encara el practic.

2- DONCS SI QUE FA ANYS, I PERQUÈ EL JUDO?
El judo és una art marcial i a mi sempre de petit m’han entusiasmat molt les arts marcials, per això ho vaig provar i a la vista està que em va agradar.

3- HAS PRACTICAT ALTRES ESPORTS?
Si de mes jove a l’edat de tretze i catorze anys vaig practicar el bàsquet i el volei, però sempre avantposava es judo, ja que era el que més m’agradava.

4- EL JUDO QUE ÉS PER A TU, ART MARCIAL O UN JOC ESPORTIU?
Jo crec que ses dues coses, ja que és un art marcial on t’ensenyen la cultura d’allà i els valors com respecte, humiltat, paciència, amistat … i com un joc esportiu per l’esforç, entrega … a més de ser divertit.

5- QUÈ PENSES QUE APORTA LA PRACTICA DEL JUDO A LA PERSONA?
La practica del judo ensenya tot el que he dit abans i això és important per a qualsevol persona a la seva vida ja que li ensenya a valorar tot el que té al seu voltant.

6- QUINA ÉS L’EDAT IDEAL PER INICIAR LA PRACTICA D’AQUEST ESPORT
Edat no n’hi ha una de definida, però si fos per jo des de que un nin comença a xerrar fins al final de la seva vida, ja que a part d’un sport crec que també és un estil de vida.

7-I ARA AMB AQUEST 4t, DAN QUIN ÉS EL TEU OBJECTIU MÉS IMMEDIAT?
El mes immediat es poder primer gaudir això amb els meus companys i poder transmetre tot el que m’ha ensenyat el món del judo meu mestre Pep durant aquests anys, a més de disfrutar de seguir aprenent.

8.- JO TROB QUE EL JUDO ÉS UN ESPORT MOLT DUR, ÉS PERILLÓS?
Dur si que ho és, però no menys que altres esports, tots els esports per competir o no competir són forts, sobretot al principi que no saps com va, però perillós res, crec que hi ha mes lesions amb altres esports que amb el judo, però com que no són un art marcial no s’en xerra.

9- ES NECESSITA ALGUNA CONDICIÓ ESPECIAL PER A LA PRACTICA?
Condició especial cap, la pràctica del judo enforteix el teu cos i en els nens aguditza els reflexos, l’orientació, l’espai…

10- VOLS AFEGIR ALGUNA COSA MÉS?
L’únic que vull afegir és que convid a qualsevol que provi aquest meravellós esport que també és un art marcial i veurà el satisfactori que és i les coses positives que aporta, si vénen estarem encantats d’estar damunt del tatami.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: