Es constitueix el Consell d’Infants de Manacor per millorar el municipi tenint en compte la perspectiva dels nins i nines

Es tracta d’escoltar les vostres idees perquè vosaltres pugeu exercir els drets que teniu com infants”, ha destacat la batlessa als nins i nines que componen el Consell

Manacor ja compta amb un Consell d’Infants, un espai on els nins i nines que el componen poden reflexionar sobre els temes que els afecten directament en relació amb el municipi i on poden expressar les seves propostes, idees, opinions i necessitats. El Consell d’Infants de Manacor s’ha constituit dimecres dia 20 de desembre, en una cerimònia que ha conduït l’actor Antoni Gomila. L’acte ha començat amb una cançó dels Ramones i després de fer un divertit repàs per diferents moviments de rebel·lió de la jovintut com el punk, Antoni Gomila ha conclòs que “els infants són així com els pugen i a Manacor demostram que volem que pugin amb veu i amb iniciatives perquè, de manera simbòlica, avui rompen els panys de l’Ajuntament per entar-hi i quedar-hi”.

La Batlessa de Manacor, Catalina Riera, que presideix el Consell d’Infants ha destacat que “com a batlessa ten el deure de fer feina perquè tots i totes puguem gaudir d’un municipi més amable, més sa i vosaltres quan passejau per Manacor veis coses que nosaltres, els adults, potser no acabam de veure”. “Per això volem que l’Ajuntament vos pugui escolti des d’aquest nou espai per debatre temes que són del vostre interès”, ha afegit la batlessa. De fet el Consell d’Infants de Manacor s’ha constituït com un òrgan de participació per als nins i nines del municipi de Manacor. Els vint-i-tres consellers i conselleres que el componen han estat triats pels seus companys en cadascuna de les escoles del municipi després que des del departament municipal d’Educació i des de les escoles s’hagin fet tallers i activitats sobre tot el que suposa el nou Consell d’Infants i sobre les responsabilitats dels seus membres.

Els alumnes que componen el Consell d’Infants de Manacor han pressessió de les seves credencials i han fet les seves primeres propostes. Fer més carrils per a bicicletes, fer nous parcs per a nins i nines més grans, millorar l’equipament esportiu del parc del molí den Beió o fer un parc cobert per a l’hivern han estat algunes de les primeres idees dels consellers i conselleres, que ja consten en l’acte de la primera sessió del Consell d’Infants de Manacor. El Consell té els objectius de promocionar els drets de la infància, de donar valor a la veus dels infants i rellevància a les seves opinions, de promoure la participació dels infants en l’àmbit municipal, de fomentar el treball col·lectiu en pro d’un bé comú i de millorar el municipi i fer-lo a mida dels infants.

El Consell d’Infants de Manacor funcionarà mitjançant el ple, que està format per infants de 10 a 12 anys, elegits de forma democràtica, i presidit per la batlessa. El càrrec de conseller o consellera té una durada de dos anys. El Ple es reunirà una vegadad cada tres mesos però es faran diferents sessions de treball a les escoles i es podrà convocar quan ho sol·licitin els membres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.