És posa en marxa el procés de licitació de les obres de demolició de part dels aparcaments del Principal de Manacor

Una sentència obliga l’Ajuntament a eliminar les parts il·legals de l’edifici.

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa el procés de licitació de les obres d’execució de la demolició de part de les dues plantes superiors de l’edifici d’aparcaments situat al carrer de l’Amistat. D’aquesta manera l’Ajuntament executa la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que és inapel·lable. La decisió judicial obliga el consistori a eliminar el terrat, el tercer pis i part de la primera i de la segona planta de l’edifici d’aparcaments.

“Des de l’Ajuntament hem de respectar i fer complir les decisions judicials, la nostra intenció i el nostre deure com a gestors públics és posar ordre a l’urbanisme manacorí i per això posam en marxa el procés que acabarà amb la demolició de part de l’edifici d’aparcaments, una obra que segons el projecte redactat pel consistori estarà enllestida en poc més de quatre mesos”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Des de l’Ajuntament han recordat que “els jutges varen sentenciar que la llicència que es va donar el 1990 per ampliar l’aparcament no era correcta, nosaltres hem heretat aquest problema i ara el nostre deure és restablir la legalitat i corregir els errors que varen es varen cometre fa més de vint anys”, ha afegit la batlessa. El TSJIB dictà sentència el març del 2014. La decisió judicial, que és inapel·lable, implica que s’hauran de fer desaparèixer el terrat, els aparcaments del tercer pis. A més, s’haurà de llevar una part de la resta de pisos i reconfigurar les instal·lacions, part dels ascensors i de les rampes d’accés.

Acords amb propietaris

Des de l’Ajuntament “volem plantejar als propietaris dels aparcaments una solució negociada per posar punt final a aquest conflicte urbanístic que arrossegam des de fa més de vint anys”, ha informat la batlessa. Així “estudiam la possibilitat d’oferirals propietaris afectats temporalment per la demolició que puguin utilitzar una part dels aparcaments públics de na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume durant el temps que s’executin les obres”, ha avançat la batlessa.

En aquest sentit la batlessa ha afegit que “volem reunir-nos amb els representants dels propietaris dels aparcaments, en la trobada que preparam els podrem plantejar aquestes qüestions i podrem explicar-los de primera mà quina és la situació, a més d’indicar-los totes les passes que volem seguir per tal de poder arribar a una situació negociada que permeti tancar definitivament aquest capítol sense que cap de les parts afectades se senti perjudicada respecte a l’altra”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.