Es presenta la “Tardor enològica” a Manacor

Aquest dimecres s’ha dut a terme la presentació del cicle d’introducció al món del vi “Tardor Enològica” a la sala de premsa de l’Ajuntament de Manacor.

 

El regidor d’Educació, Mateu Marcé, la regidora d’Agricultura, Cristina Capó, i el president de la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Mallorca, Antoni Bennàssar, han presentat el cicle vinícola de tardor. 

 

El dilluns 28 i el dimarts 29 d’octubre es durà a terme el curs “Inici al tast: del most al vi”, on s’explicarà com s’elabora cada tipus de vi, quines són les característiques organolèptiques, què vol dir denominació d’origen, vi de la terra i vi de taula, i la importància del tipus de consum i la salut. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs i rosats i dimarts vins negres d’anyada i criança. El curs l’impartiran per l’enòloga Pilar Oliver, del Celler Miquel Oliver, de Petra. 

 

El dilluns 11 i el dimarts 12 de novembre es durà a terme el curs “Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca”, on s’explicaran les característiques essencials de la regió vinatera de Borgonya i es compararan vins francesos i mallorquins fets amb les mateixes varietats. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs de Borgonya chardonnay i viognier i dimarts vins negres de Borgonya pinot noir i syrah. El curs l’impartirà l’enòleg Pierre Jean Caillot (Beaune, la Borgonya). 

 

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre serà el torn del curs “Feim el nostre propi vi”, on s’ensenyarà com convertir-se en vinater i elaborar vi propi, al gust. El primer dia es presentaran 6 vins varietals, dels que n’aprendrem les seves característiques organolèptiques. El segon dia es faran grups de tres persones que elaboraran el seu propi vi, segons les seves preferències, a partir dels vins varietals presentats el dia anterior. El curs l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del Celler Armero & Adrover, de Felanitx. 

 

El dilluns 2 i el dimarts 3 de desembre es durà a terme el curs “Relació qualitat / preu dels vins”, on es compararan vins elaborats a la Península i Mallorca mitjançant tast a cegues i elaboració d’una fitxa tècnica de tast. Es tindrà l’oportunitat d’opinar sobre els vins sense intermediaris, participant en l’enquesta que es passarà en el curs. Dilluns vins blancs i dimarts vins negres. El curs l’impartirà l’enòleg Andreu Majoral, del Celler Can Majoral, d’Algaida. 

 

El dilluns 16 de desembre tancarà el cicle el curs “Maridatge entre dolços i vi”, on es maridaran pastissos amb vi blanc, rosat, negre i escumós. 

 

Tots els actes se celebraran a l’IES Manacor, camí de ses Tapereres 32,  i la seva durada serà de les 19.30 a 21 h. A més, en tots els casos es necessita inscripció prèvia, donat que l’assistència és limitada. Així, es pot reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: