Escriguem també nosaltres la història, facem costat des de Mallorca a la República Catalana

Demà a la Plaça Major de Palma, tothom tendrà l’oportunitat de donar suport a la que és la major revolució democràtica a nivell mundial, i aquesta vegada ens toca molt d’aprop. Que no us enganyin, no hi ha altra revolució al món que sigui capaç de treure dos milions de persones al carrer de forma absolutament pacífica.Dubtau d’aquells que us facin veure el contrari, els moments que vivim ara d’aquí a no massa temps sortiran escrits als llibres d’història, no hi sortiran en canvi si aquell govern d’esquerres va fer o allò o aquell govern de dretes va fer allò altre.

Dubtau també dels qui us diguin que això és cosa de n’Artur Mas, en Puigdemont, en Junqueras o els de la CUP. En aquest cas concret els partits polítics són tan sols les eines que s’han posat a disposició de la gent, del poble, del país, per fer realitat el repte més important de la història recent: Aconseguir la independència davant d’un estat absolutament corrupte i hostil.

D’ençà de la mort del dictador els diferents partits espanyols ens han anat mentint sense cap escrúpol:

  • Ens deien que ens ajustariem als horaris europeus per poder així conciliar l’horari laboral amb el familiar, però el fet és que de cada vegada els comerços tanquen més tard.
  • Ens deien també que el nostre poder adquisitiu seria de cada vegada millor, i en canvi ha baixat estrepitosament fins a punts a on amb el nostre sou podem pagar el lloquer o la hipòteca i poca cosa més.
  • Ens deien que amb el temps la nostra cultura aniria “normalitzant-se”, i en lloc d’això el que fan és fer-la desaparèixer, uns ho fan de cara i els altres amb una rialla a la cara o “mañosamente” com diuen ells.
  • Ens deien que amb el temps els nostres fills podrien estudiar a millors escoles i els nostres mestres tendrien més mitjans per a ensenyar-los millor, però el cert és que de cada vegada les ràtios són més altes, els mitjans més escassos i els menjadors escolars més cars.
  • Ens deien que de cada vegada tendríem una millor sanitat, però com més va més llargues són les cues per operar-se i menys metges per pacient tenim.
  • Ens havien dit que tendriem uns serveis de transport públic de primera categoria i… és necessari continuar?

Si realment el que voleu és un futur millor per a nosaltres i les generacions que vendran, hem de fugir d’aquest carreró sense sortida que és l’estat espanyol i emprendre el nostre camí. Hem de sortir d’aquest marc mental en el que ens volen tenir instal·lats els poders fàctics de l’estat espanyol a on es limiten a donar-se les culpes de la dreta a l’esquerra o de l’esquerra a la dreta i al cap dels anys tan sols canvia el qui ens fot , però no canvien els fets.

Però aquest futur millor, com també s’ha fet al Principat, s’haurà de fer de baix a dalt. Els mitjans de comunicació públics no els tenim a favor, ni tan sols (o sobretot) els propis. Pretenen donar una imatge costumista del nostre país, una imatge de país ancorat al passat, una imatge de poble tancat i complagut, una imatge de gent sense problemes que es passa el dia berenant, una imatge de vividors.

Haurem, per tant, de sortir al carrer i començar a posar les pedres per recórrer aquest camí, per reconstruir de nou el nostre país. No serà facil, però les traves que ens aniran posant ens faran més forts i ens cohesionaran com a poble.

Demà, a les 7 del capvespre, a la Plaça Major de Palma, farem una d’aquestes passes posarem una d’aquestes pedres, no hi falteu, el camí serà llarg però amb la vostra companyia serà molt més dolç. Salut i independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.