Festes manacorines amb regust a mar

Opinió sobre les Festes del Carme 2021 de Porto Cristo de l’Agrupació Independents de Porto Cristo.

És un temps difícil. No cal dir que, a dia d’avui, tots esperàvem haver sortit un poc del pou del virus, però, desgraciadament, no és així.

De ben segur, tampoc no esperàvem molts de nosaltres poder celebrar la nostra festa marinera per excel·lència: La Mare de Déu del Carme, patrona de Porto Cristo.

I la veritat és que, malgrat tot, s’han pogut celebrar i podríem dir que amb un cert èxit.
No obstant això, a l’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor li manca sensibilitat portenya. No és un retret. S’entén perfectament que un consistori que considera un poble de més de 9.000 habitants com un districte o com un “coto” no tengui sensibilitat. És totalment lògic i comprensible, de fet. Qualsevol dels habitants de Porto Cristo que hagués d’organitzar les festes d’un altre poble, segur que fallaria el tir per moltes bandes i el vaixell s’enfonsaria. És un fet inevitable.
Des d’aquest punt de vista, és totalment raonable que per un vídeo promocional de les festes de Porto Cristo no hi hagi participat cap infant de Porto Cristo. No s’ha fet amb mala intenció, s’han excusat una vegada més de del consistori, només faltaria! Els infants que han fet teatre a Manacor no en tenen cap culpa i ho varen fer molt bé. Senzillament, no hi varen pensar, com sempre. Ni s’ho varen plantejar.
A algú li passa pel cap que el mateix batle del poble no vagi al pregó inaugural d’unes festes? Tothom té dret a excusar la seva absència, sobretot si hi ha motius personals. Però si el pregó hagués estat de les “seves” festes, vos podem assegurar que això no hagués passat.

A algú de vosatres se vos passa pel cap que el dia de la Patrona o del Patró d’un poble no sigui festiu? Tot i entendre la situació peculiar de les dates i dels esdeveniments que ens envolten, el dia de la Mare de Déu del Carme no va ser festiu per els operaris de la brigada municipal de Porto Cristo que feren feina com qualsevol altre dia laboral. En canvi, per Sant Antoni o per Sant Jaume, tot tancat i festa (com ha de ser, no?).

No fa falta continuar fins a l’infinit. Aquests només són uns petits exemples de fa pocs dies.
Des d’AIPC, entenem la situació. Qui no forma part d’un poble, no pot tenir mai la sensibilitat per entendre el poble.

Sabem que la nostra posició dins el consistori manacorí ara mateix és la d’intentar fer una oposició responsable i necessària.

I en això estam fent feina.
La nostra prioritat és defensar els interessos d’aquests més de 9.000 habitants que formen el nostre poble.
A dia d’avui, consideram que els habitants de Porto Cristo no estan representats.

Hi ha un delegat, sí. Però això no vol dir que ens representi.
Si algun partit pot dir ben alt que és el màxim representant dels habitants de Porto Cristo, aquest és AIPC. Els vots a les urnes ho demostren i això no ens ho pot treure ningú, li pesi a qui li pesi.
Nosaltres seguirem empenyent perquè les veus portenyes se sentin ben alt. Seguirem empenyent per demanar respecte. Seguirem empenyent per exigir sensibilitat. Una sensibilitat que a uns els manca i a altres ens sobra.

No és una tasca fàcil perquè el nostre altaveu és petit des de l’oposició i pot ser que les nostres demandes no arribin com toca, però no ha passat un sol dia que no tenguem clar quin és el nostre objectiu: Porto Cristo.
I qui sap. Quan moltes veus s’ajunten, són capaces de pegar un crit que ressoni ben amunt.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: