Finalitzen les obres de condicionament del moll de Porto Cristo, que han costat prop de 745.000 euros

La temporada d’estiu començarà amb el port modernitzat i embellit.

El president de la Junta de Districte de Porto Cristo ha acompanyat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, en la visita que han fet al port després que hagin acabat les obres de reforma que Ports de les Illes Balears (PortsIB) va iniciar el passat mes de novembre al moll de Porto Cristo.

Els treballs s’han desenvolupat amb normalitat i han consistit, principalment, en la restauració del marge de llevant de l’escaló del Riuet, l’ampliació i reforma dels banys, l’enderrocament dels escars i la millora de l’edifici de PortsIB. “Des de Porto Cristo fa anys que reclamàvem moltes d’aquestes obres i estam contents que des del Govern hagin decidit posar a punt les nostres instal·lacions portuàries”, ha comentat Joan Gomila durant la visita.

La inversió total per a millorar el port ha ascendit a 745.518,29 euros, “es tracta d’una inversió que era necessària i imprescindible per resoldre i consolidar les mancances del port de Porto Cristo i per millorar-ne la imatge”, ha destacat el conseller de Territori, Marc Pons. “És una actuació que dóna resposta a demandes històriques de Porto Cristo”, ha afegit. D’aquesta manera Porto Cristo podrà començar la temporada d’estiu de l’any 2018 amb un port més segur i embellit amb el nou paviment.

La primera actuació que es va fer a Porto Cristo va ser l’enderrocament dels escars, que eren les construccions de casetes de pescadors que estaven en mal estat i que es trobaven just al costat de l’oficina de Ports de les Illes Balears. Ara la zona s’ha convertit en un espai obert del port

La segona actuació que s’ha fet és la reforma i l’ampliació dels banys per adaptar-los a la normativa vigent. El pressupost de licitació era de 84.830,95 euros i finalment es va adjudicar per 70.918,66 euros, amb una reducció del 16,40%. La tercera actuació suposa la renovació de la impermeabilització de les cobertes de l’edifici de serveis del port de Porto Cristo i s’ha tornat a pavimentar la terrassa pública que conforma aquesta coberta. El pressupost assignat en aquest cas fou de 47.580,16 euros.

L’actuació més destacada que s’ha fet és el reforç del mur del marge de llevant del Riuet. El pressupost final d’execució de l’obra ha estat de 699.317,09 euros. El moll presentava símptomes d’inestabilitat, a causa de l’enfonsament de la biga cantell i per reforçar-lo s’han col·locat 94 pilons de 20 metres cada un. També s’han renovat els serveis afectats per la deformació de la biga cantell, l’enllumenat i les torretes elèctriques, i la pavimentació. Aquesta actuació suposa una renovació de la imatge del port. A més s’ha duit a terme una reforma circulatòria d’acord amb les demandes que es feren des de la delegació municipal de Porto Cristo i des de l’Ajuntament de Manacor per potenciar l’ús públic de la zona i l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: