Franco ja no és fill adoptiu a Sant Llorenç des Cardassar

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha revocat definitivament l’acord de ple de dia 26 de gener de 1937 de nomenament de Francisco Franco Bahamonte fill adoptiu de Sant Llorenç. 

El dia 17 de juliol de 1936 l’exèrcit espanyol de Melilla es revoltà contra el Govern de la II República. El dia 18 de juliol la sublevació es va estendre a una part de la península, a Mallorca i a Eivissa.

A Sant Llorenç des Cardassar, el dia 20 de juliol, el governador civil, Luis García Ruiz, va destituir tots els membres de la corporació i va nomenar una comissió gestora presidida per Gabriel Carrió, que s’havia jubilat de secretari el dia 7 de maig anterior. Aquesta comissió, formada en gran part per falangistes, es va constituir el dia 1 d’agost.

El 18 de desembre de 1936 Aleix Mascaró Pascual substituí Gabriel Carrió com a president de la comissió gestora.

La comissió gestora municipal, a la sessió del dia 26 de gener de 1937, va adoptar l’acord següent: “A continuación se dio cuenta de una circular recibida del Excmo. Ayuntamiento de Palma en la cual da cuenta de la propuesta presentada por el Excmo. Ayuntamiento de Teruel en la que hace referencia a que con el fin de demostrar el profundo agradecimiento del pueblo español a su invicto Jefe de Estado Generalísimo Don Francisco Franco Bahamonde sea nombrado hijo predilecto, de España, esta Comisión Gestora en su totalidad de miembros acordó por unanimidad nombrar hijo adoptivo al Excmo. Sr. D. Francisco Franco Bahamonde y remitir al Excmo. Ayuntamiento de Teruel una copia del presente acuerdo.”

El procés que avui conclou es va iniciar el passat 16 de març quan l’Ajuntament en ple va incoar expedient per revocar la distinció honorífica concedida al que va ser cap de l’Estat, Francisco Franco Bahamonde.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: