Gili: “El Govern s’ha acovardit, no volen resoldre casos conflictius com el del Bungalow abans de les eleccions”

El passat mes d’abril el Parlament va aprovar una iniciativa d’El Pi on s’instava al Govern de l’Estat a impulsar de forma decidida i ràpida la transferència de costes i litoral abans del 31 de desembre del 2022.

18 de novembre de 2022. El president d’El PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Tolo Gili, ha valorat positivament el traspàs de la competència de costes i litoral i ha celebrat que es compleixi amb la iniciativa que la formació va presentar al Parlament, i que va ser aprovada a principis del mes d’abril, on s’instava al Govern de l’Estat a impulsar de forma decidida i ràpida la transferència abans del 31 de desembre del 2022.

Tot i això, Gili ha declarat que des de la formació no s’entén el decalatge temporal que tendrem respecte a les Illes Canàries que gestionaran les competències a partir de l’1 de gener, mentre que a les Illes Balears haurem d’esperar fins al mes de juliol. “No podem esperar. El Govern s’ha acovardit, no volen resoldre casos conflictius com el del Bungalow abans de les eleccions”.

El president també ha reclamat que amb l’assoliment d’aquesta competència per part del Govern no es pot tornar a repetir l’endarreriment flagrant a l’hora de tramitar les autoritzacions per a les instal·lacions de temporada estiuenca. “Ara que ho gestionarem des d’aquí no es poden cometre els erros que cometia l’Estat. Les autoritzacions no poden tornar a arribar iniciada la temporada turística generant una mala imatge i una deficient resposta dels poders públics al que demana la societat i el nostre sistema econòmic”.

Així mateix, el president ha incidit que en el pròxim cicle polític El Pi reclamarà el compliment de l’Estatut d’Autonomia d’una vegada per totes i que ens siguin transferides les competències en matèria de justícia, seguretat i cogestió aeroportuària. “Volem les màximes quotes d’autogovern per Balears. Només amb una veu pròpia al Congrés ho podrem aconseguir. Fan falta polítics que vagin a Madrid a reclamar que es compleixi l’estatut que s’ha incomplit sistemàticament per part de l’Estat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: