Gran concert de la Banda de Música de Manacor i Serafín Zubiri “Recordant a Nino Bravo”

No hi ha precedents en la història de la Banda de Música de Manacor, d’haver de programar un concert extra a l’Auditori de Manacor per haver-se esgotat les entrades. Aquest rècord l’ha aconseguit la banda amb el primer concert del 2018. «Recordant a Nino Bravo amb Serafín Zubiri i la Banda de Música de Manacor».

Fa just un any, la Junta Directiva de l’Associació Banda de Música de Manacor, juntament amb el director Eduardo Bernabéu, van començar les gestions per poder portar aquest espectacle a Manacor, el qual du més de cinc anys d’èxits recorrent tot Espanya.
Tots dos concerts, tant el del divendres dia 9, com el de dissabte dia 10, començaren amb l’Obertura «Como todos» que va interpretar la banda baix la batuta del gran director, Eduardo Bernabéu.

Seguidament entrà en escena Serafín Zubiri, que des de el primer moment que va posar peu a l’escenari es va guanyar al públic manacori, i que va ser part de l’espectacle.
Amb simpatia, Serafín anava narrant l’historia de totes i cada una de les cançons a més de diferents anècdotes de la vida de Nino Bravo, al qual admira des de ben petit.

El cantautor valencià Nino Bravo va morir el 1973 en un accident de trànsit quan tot just comptava 28 anys, però la seva música es manté viva i són molts els actes i homenatges que es realitzen en el seu nom. Un d’ells i dels més importants, és el que li dedica i ha dedicat, el músic, pianista, i compositor cec Serafín Zubiri, des de fa cinc anys al llarg de més de 70 concerts per tot Espanya, sempre acompanyat per bandes de música, on la família de Nino Bravo, en agraïment, ha cedit al cantant tots els drets d’imatge de les seves cançons.

Per a aquest espectacle el músic es desplaçà amb el seus propis tècnics i equip de llum, els quals van treballar amb els tècnics de l’auditori manacorí, muntant un fantàstic espectacle de llums. En un moment donat van il·luminar a tot el públic del pati que cantava juntament amb Serafín, i es van convertir en protagonistes del concert. Per primera vegada els músics de la banda van poder veure les cares del públic i gaudir amb ells del magnífic espectacle.

Amb arranjaments d’Iñaki Urkizu, en Serafín va cantar les cançons més famoses recollides en els cinc discs que va arribar a gravar en Nino Bravo. Temes com: La puerta del Amor, Noelia, Un beso y una flor, Mi tierra, Vuelve, Esa será mi casa, Te quiero, te quiero, Elizabet, Vuelve, Amèrica, Amèrica, entre d’altres.

Poc abans d’acabar el concert, Serafín Zubiri va felicitar el poble de Manacor per la magnífica banda que té, va demanar públicament a l’ajuntament que apreciï, ajudi i tingui cura dels músics i al públic que segueixi donant tot el seu suport a la banda.

Sens dubte, aquest concert va ser un merescut homenatge que el públic de Manacor, amb la seva assistència massiva va voler retre a tots els components de la Banda de Música, per l’esforç, preparació, dedicació, que juntament amb la complicitat que tenen amb el director Eduardo Bernabéu, ens permeten a tots gaudir de la seva música.

No puc acabar aquesta crònica sense felicitar al gerent de l’auditori Tomeu Amengual, i a tot el personal que van canviar la ubicació de les butaques per donar una millor visibilitat, atès que abans els espectadors que estaven a les butaques de la pared no podien veure a tots els components de la banda.

Per veure’n les imatges que va fer en Bernat Galmés, clicau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: